zaterdag 2 juli 2011

Appelmoes en méér........

Topzwaar zijn de takken van de appelboom momenteel, het gaat een bijzonder goed appeljaar worden, althans, zeker bij ons in de achtertuin. De takken hangen tot aan de grond, iets wat ik nog nimmer heb meegemaakt..... dus binnenkort, appelmoes, appeltaart, appelcompote, etc...we zien wel............... of natuur appelwijn..... misschien nog wel beter.....De eens zo 'mooie' tuin is 'zwaar' gehavend na mijn gedane (verwoestende) arbeid, deze klus nadert eindelijk haar voltooiing, maar het was dan ook wel nodig, soms groeit het 'gras' sneller dan dat je het kunt maaien. De tuin en vooral de hagen waren meer dan volgroeid, al eerder hebben we alles 'kortgewiekt', nu hebben we de breedte aangepakt  en dusdanig geportioneerd zoals we voor ogen hadden...... Hier en daar nog wat metselwerk en wat houtwerk vervangen en dan kunnen we er weer jaren tegen. Grote tuinen vergen veel onderhoud en dat kost tijd, maar ja 'tijd' en vooral vrije tijd is spaarzaam binnen de horeca :-)
Volgend jaar, wordt een jaar van modelleren, om de vormen verder te perfectioneren. Grote tuinen zijn mooi om te hebben, maar soms....... ;-) Ik dacht altijd best wel 'groene vingers' te hebben, maar het enige wat ik nu nog heb zijn 'pijnlijke vingers', maar dat maakt geen donder uit, over een jaar oogt alles weer fris en vooral fruitig.....maar vooral ook kruidig............!!!

Ps.
Loop trouwens de hele avond met een deuntje in m'n kop door een reclame van één of andere provider, echt zo'n jaren zestig nummer en dan is Internet een mooi medium om dit even uit te zoeken, een nummer van de The Sparkles bleekt het te zijn....luister en geniet......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten