woensdag 3 december 2014

Geen vallende #dennennaalden meer binnen december..

Ik denk dat ik het ei van Columbus heb uitgevonden nu de kerst nadert en vele mensen al een boompje binnenshuis willen plaatsen. Nu zult u denken, nu al, ja nu al mensen.... zo'n echte lekker geurende dennenboom die een week of vier zal moeten kunnen overleven binnenshuis want dat geeft sfeer. 


Nu is dat overleven van de boom natuurlijk geen probleem, maar die 'naalden' die na een dag of tien beginnen los te laten.... dat is wel een probleem, want daar houden we niet van.... mijn ei van Columbus... en dat weet Jol nog niet, maar 'k ben alvast begonnen....


Een stuk vloer verwijderen, daar waar normaliter de boom altijd staat, een gat hakken in de ondervloer..... en dan daaronder het gele zand even verwijderen. U ziet vanzelf het zwarte zand tevoorschijn komen.... en dat is het 'bedje' waar de boom met haar kluit in komt te staan.
Maak het gat in den vloer wel zo groot dat de kluit er doorheen past... het resultaat zal er zijn, de kluit van de boom bevindt zich binnen een natuurlijke omgeving en zal haar naalden behouden.... u blij en natuurlijk uw eega.

Begin januari regelt u een timmerman die de vloer repareert... wat een genot straks, geen gevallen naalden meer binnen uw huis.
Bewaar wel even het hout en eventueel de vloerbedekking die u heeft verwijdert.... want anders blijft u zien waar de boom heeft gestaan.
Soms krijg je een geniale gedachte die je dan meteen ter uitvoering moet brengen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten