woensdag 30 oktober 2013

Wat houdt ons momenteel bezig....

Wat houdt ons bezig.... vele dingen, allerlei dingen.... maar dan bedoel ik vooral, wat willen de gasten en is dit keukentechnisch haalbaar.... moeten wij bijvoorbeeld een breed assortiment van gerechten aanbieden.... moeten we de portionering aanpassen, moet de bord opmaak aangepast worden.... wat willen de gasten





Nu al, na een aantal weken wordt ons duidelijk wat de lokale bevolking graag wil, gewoon goede kwaliteit betreffende de ingrediënten en het moet ruim zijn aangaande portionering van het geboden gerecht en ook aangaande de bij garnituren....de opmaak van het bord maakt niet uit.... het geboden assortiment mag en kan beperkt blijven, als er maar een goede tournedos, een mooie ribe-eye en meer van dit zins op de kaart staat...


De portionering van de gerechten en de bij garnituren zijn belangrijk....  die moeten ruim zijn, onze smaken zijn meer dan goedgekeurd, ons aanbod ook, dus zijn we hier over aan het keuvelen... Je kunt een keuken inrichten naar behoefte en dat is interessant, één kok kan niets.. ook al kan hij of zij koken.... twee koks.... kunnen op drie dagen iets meer... en meer dan drie koks kunnen.... 

Het blijft moeilijk... wil de gast, een ruime keuze aan gerechten, gerechten met een authentieke smaak, een mooi opgemaakt bord.... een snelle service....helemaal als je meerdere doelgroepen ambieert... 
Al die 'mooi' opgemaakte borden' die indruk moeten maken, kosten veel doordat binnen een keuken veel mise en place gemaakt moet worden en daarvoor heb je mensen nodig, maar waarom eigenlijk, als de basis-smaken goed zijn, wie zit er dan nog te wachten op al die 'unieke presentaties' want dat voelt de gast alleen in de portemonnee... we passen vanaf volgende portioneringen aan... de bord opmaak is goed en al die toegevoegde waardes waardoor een bedrijf uniek zou zijn vergeten we even.... we gaan grotere porties serveren en hebben het aantal bij garnituren aangepast....en dat kun je doen met twee koks in de keuken...en een paar handjes....en die handjes zullen binnen de toekomst belangrijk zijn...

Niet echt toegevoegde waarden zullen we moeten vergeten, we moeten soms ons ego even vergeten en gewoon reëel zijn.... alleen maar willen kost veel geld... je kunt beter luisteren want dat kost niets.... dat houdt ons momenteel bezig... en dat vinden wij interessant....

Ik begrijp niet dat we nog niet in een gidsje staan....  ;-)))))

Toch is Rein (de eigenaar) bezig om iets unieks te doen binnen het pand en de regio... maar ja, daarover mag ik niet spreken, daar kunnen we straks wel even 'apart doen aangaande keuken'... en dat is nog weer interessanter... Belterwiede tot een constant bedrijf maken.. dat is een uitdaging... en daar gaan wij voor...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten