donderdag 10 oktober 2013

De wildkaart binnen #Belterwiede

De wildkaart binnen Belterwiede is niet, de wildkaart binnen Belterwiede is een 'krijtbord' en het aanbod zal afhankelijk zijn van wat er aangeboden wordt....door de jagers.... 


Normaliter zou ik al dagen in de weer zijn, achttien oktober nadert en dan moet er wild op de kaart staan... maar waarom eigenlijk, er is haast geen wild meer te verkrijgen...dus gaan we het anders doen.... we gaan shoppen bij de jagers.... onze voorraad zal enkel bestaan uit producten die de schotels kunnen verrijken... zoals een echt goed stuk spek...






wat ganzenvet voor de smaak, rode kool, pastinaken voor het zoetje en natuurlijk gieser wildeman peertjes, maar gewoon bereid als vroeger, in kwarten en dan gestoofd in een zoete Spaanse wijn met wat aroma...




Mooie fazantehennen gewoon op het karkas met veel zuurkool uit het vat, een lekkere fles Riesling en wat spek... tijden in de oven om te garen en daarna genieten...





Belterwiede draait geen wildkaart.... maar als we aan wild kunnen komen dan staat het op ons krijtbord en worden we echt wild... u ook hoop ik.... we kunnen serveren maar dat is afhankelijk van het aanbod.... mooi hè.... we gaan nu eerst op zoek naar de 'hennen'... en die stoppen we  dan vol met zuurkool en spek, met een flesje Riesling erover gaan ze in de oven.... 'geiler kunnen we het niet maken'... en dat maakt mij wild...

Maar daarop moeten we helaas nog even wachten.... en daarom maak ik dit weekend eerst een lekker stamppotje, een beetje zuurkool uit het vat, een goed aardappeltje, het spek zonder water van Lantinga en het liefst zo'n rookworst van de Hema, gewoon met een beetje sukade jus en wat mosterd.... er breken gelukkig weer andere tijden aan door het seizoen...  en dan verrijk je zo'n schotel met iets ganzenvet... koken is gewoon mooi en lekker...en soms eenvoudig...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten