vrijdag 4 oktober 2013

#Belterwiede en de kerst....

Veel mensen vragen wat wij met de kerst gaan doen binnen café-restaurant Belterwiede.... logisch... want wij kunnen ons ding nog niet duidelijk communiceren... De nieuwe logo's zijn 'in de maak' en als deze klaar zijn kan de website ingevuld worden en kunnen de social media kanalen zoals Twitter, Facebook en Linkedin voorzien worden met onze 'posts'... Wij zijn momenteel al blij dat de telefoon het doet... en dat we internetverbinding hebben...


Maar wees gerust... we zijn gewoon open met de kerst en dan gaan we lekker ons ding doen, waarbij gezelligheid voorop staat... en het eten.... ik denk gewoon twee lekkere menu's...

Mijmerend (hersenspinsels) zouden we iets kunnen maken als...

Een drie gangenmenu...

Soepje van doperwten met wat gerookte paling en geglaceerd buikspek.
**
Een stukje 'liesvlees'  van het rund (draadjesvlees) mooi laten sudderen met wat cantharellen en aangename knoflook, met wat jus. (misschien een flinter ganzenlever erop)
of
Iets van zalm,  kort gegaard met een 'persilage' erop en een hollandaise saus met stukjes cornichon en krokante dragon.
**
Panna Cotta van tia-maria en bitterkoekjes met nog iets (nadenken)

Maar ook een viergangen menu.....

Gerookte zalm... makreel met groen pluksel en wat ketjapkaramel.. (lekker)
of
Onze carpaccio... met ruccola, citroen, pijnboompitten, iets chili, de beste olijfolie en reggiano.
**
Mijn duivenbouillon met selderij..
**
Een mooi stukje hertenfilet... zwarte peper en een lauriersausje..
of 
Een stukje heilbot met wat kreeftensiroop, een gamba wat botersaus en koriander
**
Crème brulee van amaretto met wat notencrunch.. 

En voor de kinderen is er volop keuze....



Ik denk dat de menu's een paar tientjes gaan doen, niet zo spannend en de wijnen... die kiest onze 'sommelier', Rein heeft namelijk een grote passie en dat is wijn en whisky.... dus dat zit wel goed, verder zou ik willen dat de garnituren Letlandse beleving hebben (maar dan moet ik nog even over keuvelen met Dimitri)... wij zorgen dat het eten aangenaam is, de wijnen goed en vooral dat de haard brand, want dat is beleving.... u kunt natuurlijk altijd even natafelen met een paar mooie kazen, een oude port en of madeira.... of gewoon even 'uitbuiken' aan de 'toog', wij zijn dus gewoon open met de kerst en wilt u een tafeltje... dan kunt u reserveren...  en het mooie is.... er hebben al mensen gereserveerd, gewoon aan de toog... een tafel van vijftien en een tafel van twintig...

Ons telefoonnummer is..0522 820990 café-restaurant Belterwiede.. gewoon lekker en gezellig.
De communicatielijnen zijn in de maak, maar dan weet u nu dat we open zijn en gewoon wat lekkers serveren.... en of we één of beide dagen open zijn hoort u nog wel....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten