dinsdag 17 januari 2012

#opleidingen..... binnen de praktijk ... dus #praktijkopleidngen

Vandaag de eerste stagebegeleider de hand geschud.... en wel van mijn 'favoriete' kleine Regionale Opleiding Centrum... Flauw geformuleerd misschien.... maar ik houd van centra waar de mens nog mens is en geen nummer.... ik houd namelijk niet van nummers.....


Enfin, deze praktijkbegeleider heeft een rondleiding gehad...... en was onder de indruk van de ambiance, terwijl praktijkbegeleider... eigenlijk tijd te kort had.... en dat is een goed teken.... want laten we eindelijk eens iets van die 'sluierbewolking' wegnemen....want ook deze docent weet bar weinig, als het om een van der Valk gaat. Het is net of er een 'waas' omheen hangt en laten we wel wezen, een waas is zo weg te werken.....



De mist moet klaren..... er moet meer helderheid komen.... en Hotel Wolvega-Heerenveen investeert hierin.... en dat gaat vruchten afwerpen..... dit biedt ondermeer perspectief voor de keuken 'hulpjes' ...en daardoor kan dit misschien wel  uitgroeien tot een 'plan' en dat is goed, opleiden binnen eigen bedrijven en de ambachtelijke keuken  respecteren..... maar wel passend binnen deze tijd....... waarbij transparant zijn een belangrijke factor is... en zal blijven...binnen een no nonsense cultuur...


We kunnen de horeca ingewikkeld maken.... maar dat kun je beter aan anderen overlaten.... de echte horeca .... daar kun je van leren.... en dat is razend interessant....zelfs met 'eigen' bagage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten