donderdag 19 januari 2012

#Horecaeventt ...#Eventtculinair ...#Hett

'Kun je niet een tipje van de sluier oplichten' werd mij gisteren gevraagd via de social media... en die vraag krijgen wij veel, meestal van deelnemers die meedoen aan de wedstrijden... maar helaas mensen... dat is 'verboden'....... ik kan natuurlijk wel een ander 'tipje oplichten'.... en dat doe ik dan ook...... met trots.....  


Voor de vijfde maal zal Assen begin februari in het teken staan van de gastronomie, de nog prille beurs Horeca EvenTT wordt dan gehouden, echter, hoe pril de beurs ook is, binnen de horeca heeft deze beurs haar naam al verworven. Nu worden er vele horecabeurzen georganiseerd maar Horeca Eventt heeft iets unieks.... het is bij lange na, niet de grootste en misschien niet de belangrijkste.... maar het is wel de 'grootste' aangaande culinaire beleving...



De beurs wordt gehouden binnen de TT Hall in Assen en is gemakkelijk te vinden, want als u het met 'hunnebed stenen' gevormde logo van de hal zit staan, liggende aan de A28 dan zit u goed..




Deze beurs is uniek binnen Nederland door drie 'no nonsense' partijen die elkaar versterken... te weten de organisator van de beurs Horeca EvenTT.. multi media bureau Mimicry ... de organisatie van EvenTT Culinair, het kookwedstrijd en gastvrijheidsplein binnen deze beurs en het Village Saisonnier. Drie partijen die er samen voor zorgen dat dit kan gebeuren..... drie partijen met maar één doel.... individuele beleving laten plaatsvinden....



Geen verdwaal beurs creëren, maar gewoon beleving laten plaatsvinden zonder poeha... Voor ieder wat wils, maar wel voorzien in behoeften....voor onze vakbroeders uit de bediening en uit de keuken.... en zo ontstaat er een drie dimensionaal mes wat snijd aan diverse kanten... de standhouders voorzien, de deelnemers van de wedstrijden voorzien, de bezoekers voorzien met duidelijkheid.... deze beurs heeft een 'meetingpoint' en dat is het unieke..... Je weet waar je zijn moet na het bezoeken van 'stands' om even te kijken en even bij te kletsen... met vakgenoten... en dat is één van de belangrijkste factoren..... Je weet waar je, je collega's tegenkomt....






Binnen het driedaagse wedstrijdprogramma van EvenTT Culinair worden er twee topprijzen vergeven.... de Wynand Vogel Bokaal en de Saisonniers Persprijs en ook dat is uniek binnen Nederland.... De Wynand Vogel Bokaal met daaraan verbonden de geldprijs van € 10.000 en de Saisonnier Persprijs met veel media aandacht voor bedrijf en winnaar.....






Deze beurs biedt de bezoekers....inspiratie... motivatie en is een meetingpoint geworden voor vele vakgenoten.... even kijken op de beurs.... even kijken bij de wedstrijden en dan even uitblazen binnen het Village Saisonnier, hapje...drankje, binnen dit kwaliteitsdorp (voor iedereen toegankelijk) gewoon even lekker informeel kunnen zijn..... en weet, binnen het Village doen vaak bekende chefs een demo..... dus wie weet, wie u hier tegenkomt.....



En wat betreft de wedstrijden.... die gaan als een speer.... de a la minute wedstrijden zijn 'opgevuld' en de deelname aan de koude klassen op de dinsdag is overweldigend.... al meer dan vorig jaar... echter de wedstrijd 'half-om' haperde even.... maar gaat nu goed en dat verbaast mij, want dit is één van de mooiste wedstrijden om te koken... professionele kok samen met een 'amateur kok' .. en ik spreek uit ervaring....






Het tipje van de sluier..... het wordt gewoon mega gaaf..... en binnen de beurs is het Village Saisonnier twee maal groter dan verleden jaar.... en vergeet ook niet de introductie van de streekproductenmarkt..  We zijn niet de grootste aangaande kwantiteit... maar wel de grootste aangaande kwaliteit op het gebied van 'culinaire beleving' zonder poehaaaaaa........
En daarvoor danken wij ook alle vrienden van EvenTT Culinair .... zonder hun geen wedstrijden.. en dus ook geen beleving.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten