zondag 16 oktober 2011

Hoe belangrijk is het #ontbijt binnen een #Hotel

Hoe belangrijk is het #Hotelontbijt...... binnen Grand Hotel @opduin klaarblijkelijk erg belangrijk, want hier is het ontbijt hun 'feestje' in de ochtend en dat appreciëren de gasten ten zeerste.....







Het is niet alleen het stukje 'live cooking' wat dit ontbijt tot één van de 'besten maakt binnen .... maar vooral ook de diversiteit aan producten, de champagne, de gerookte zalm en de 'streekgebonden' en biologische producten zullen hier debet aan zijn. Ook is hier nagedacht over het 'te bord' gaan van de vleeswaren en de kaas....vaak een 'gehannes tijdens het ontbijt', maar hier zijn de plakjes vleeswaren en kaas niet te hoog 'gestapeld' en plakken ze niet aan elkaar....en dat is belangrijk, helemaal in de ochtend, je pakt een plakje..gewoon met een vorkje zonder een flater te slaan...je kent dat wel, je zult een plakje er netjes vanaf halen....maar dit lukt niet... je hebt de hele rij aan de vork hangen of enkel een afgescheurd 'stukje'. Verder zijn de spiegeleitjes zonder 'rouwrandjes', liggen er mooie 'mini' omeletten, ligt er 'smeerbare' boter en is er verse koffie...ook erg belangrijk... Maar er is nog een factor die mee speelt en deze is naar mijn inziens ook een heel belangrijke..... het ontbijt is namelijk zeer kindvriendelijk en dat kan wel eens tot het unieke succes leiden............ 'wentelteefjes', poffertjes, pannenkoekjes..... chocoladebroodjes.. naast alle hartigheden......


En dan nog een klein detail...... de gradaties aangaande 'medium' en 'well done' eieren liggen door elkaar, de bruine eitjes blijken 'well done' en de witten 'medium' gekookt en daarom heeft men hier oog voor details en 'ontbijtbeleving'....volgend jaar opnieuw....#Texel...dus @Opduin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten