woensdag 12 oktober 2011

De ambachtelijke keuken (2)

Ik wil nimmer negatief overkomen..... maar laten we wel reëel blijven binnen de horeca. De aankomende 'toonaangevende' gidsen binnen de 'horeca' blijken........ topkoks nemen afscheid van 'clubs'..... dus wat is er aan de hand..... gaat de black box nu echt open..... en gaan we voor het 'echte'......??


Wat is er in godsnaam aan de hand binnen de horeca.... Feran Adria is niet meer.... en zo met hem zijn er velen niet meer... niets is meer 'hot'....dus weg met het theater en verder gaan....??
Weet je wat ik denk...ik denk dat de hele horeca op de schop gaat en dat de 'chefs' niet meer het paradepaardje zullen zijn, nee... de horecabedrijven zelf worden het paradepaardje, voor medewerkers als wel voor de gasten.  En voor medewerkers heb je straks een volledige vergunning nodig aangaande condities.... graag of niet... maar het gaat gebeuren.....

 Aankomende medewerkers vragen niet meer naar de 'chef' maar informeren zich aangaande bedrijf en de beleidsbepalende structuur, de toekomstige vakidioten kennen de 'chefs' van weleer nog nauwelijks...... en dat moet ons aan het denken zetten...... want wij denken nog steeds dat iedere nieuwe fanatieke medewerker 'Alain Ducasse' kent..... maar dus niet........


De gast gaat kiezen voor betaalbare ambiance.... en niet meer voor de 'chef'..... de bedrijven met hun  specifieke ambiance en een goede structuur achter de coulissen gaan 'toonaangevend' zijn binnen de toekomst. De toekomstig medewerker kent geen 'grote' namen meer en gaat puur kiezen voor het bedrijf...... totaal niet meer gestuurd door de toonaangevende magazines die er aan zitten te komen... want die neem je met een korrel zout.... evenals sommige opleidingen..... en nu...... alles herzien en omvormen....geen idee, u wel... ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten