De ambachtelijke keuken krijgen we niet meer terug... want deze is onbetaalbaar en mijn generatie blijft in gebreke aangaande 'vorming'...... en daar baal ik van......
We hebben er een 'potje' van gemaakt met elkaar... en velen likken nu hun wonden....maar laten we eerlijk zijn.... de horeca is niet meer de horeca van toen.... en zo ook zijn ook de opleidingen.... zo ook de controleurs van de toonaangevende bladen en... dat doen we zelf...... en nu hebben we een probleem......dus ??.. De chef weer als chef...de souschef als vervanger...de chef de partie voor 'zijn of haar kantje'.. de leerling echt als leerling... en de stageloper als 'handjes'...... en natuurlijk een instituut als Kenwerk dat controleert en toeziet op de naleving.....
En ik, ik ben niet belangrijk.... houdt van de klassieke keuken, van sukade, hollandaise, etc... en dat blijf ik mijn leerlingen leren...de klassieke keuken, maar misschien straks met een app..... ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten