zondag 12 juni 2011

Nederlandse #horeca maakt zich klaar voor de toekomst

'Gelukkig' dat er partijen zijn die vooruit denken en daarop inspelen. Zo ook het FNV met partners, eindelijk een 'partij' met 'gezond' inzicht aangaande de toekomst. De 'horeca cao' in het Engels......Het wordt steeds moeilijker om aan 'vakbekwamen' te komen dus moeten we gaan zoeken in het buitenland. Alleen dan doet er zich een probleem voor, de cursus 'leermeester' moet verbreed worden met het vak Engels, alle leermeesters zullen het 'Engels' tot zich moeten nemen, kunnen schrijven en vloeiend moeten kunnen spreken.......Oei... weer 'iets' erbij.......denken zij dan, die nog steeds 'spijkeren' aan hun 'basiskennis'....druk, druk, drukker.

En dan ben ik blij dat ik binnen Drenthe werk, buitenlanders hebben het niet zo op Drenthe.....Gek is dat want we hebben het altijd best wel druk binnen Dwingeloo en Borger...Gelukkig kunnen we onze keukens nog bevolken met 'fanatieken' uit het noorden, maar stel dat ook wij niet meer kunnen komen aan koks en of bedieningsmedewerkers dan ben ik blij dat er een Engelse versie is van de cao. Omdat we onze vakantie waarschijnlijk annuleren die eerst richting Duitsland zou gaan, maar ja we blijven liever gezond, rijden we nu misschien wel naar Polen, maar wel zonder de Engelstalige cao, want volgens mij kunnen we nog goedkoper binnen de horeca binnen Nederland!!!

Enfin, we kunnen gelukkig kiezen straks en dan doet den Blijker het ook niet slecht, door zijn keukens straks te bevolken met zwervers en werklozen, kunnen we ook nog gaan doen binnen de horeca, hoeven we ook geen Engels meer te leren......................... ;-)
Gelukkig beheers ik sommige dialecten nog......gelukkig wel.......u ook.....?
Hoe we de horeca naar de kloten helpen...is niet zo moeilijk...dat gaat vanzelf..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten