woensdag 8 juni 2011

Goede wijn behoeft geen krans.....

Allemaal kennen wij het gezegde: 'Goede wijn behoeft geen krans', maar kunnen we hier ook van maken, 'goede wijn krijgt een krans', want dit kom je ook wel eens tegen. Iets wat goed is trekt automatisch aandacht..............'de krans'...............................

En hiermee bedoel ik onze 'stroganoffsaus' aan tafel bereid binnen Hotel Wesseling's restaurant de 'de Juffer van Batinghe'. Deze saus koesteren wij en wordt van generatie op generatie doorgegeven, maar de saus is 'wereldberoemd' gemaakt binnen Nederland door Sjoerd de Jong.


Sjoerd is een echte originele Drent, die wars is van 'gemaakte polonaise' en gewoon zijn ding doet, zo ook een paar jaar geleden op de beurs Horeca EvenTT binnen het dorpje 'Village Saisonnier'. Op verzoek van Norbert bereidde Sjoerd de saus binnen de demo keuken en toen is het balletje gaan rollen.....we hadden altijd al veel vraag naar deze tafelbereiding..maar het werden er steeds meer....en ook de volgende generatie is klaargestoomd om het te kunnen doorgeven. Dit werd onlangs nog 'getest' door RTL4 en als een 'beleving van smaak aan tafel' gekenmerkt. Enfin het balletje blijft rollen...binnenkort een reportage in 'Chef's magazine'...........de Stroganoffsaus' van Sjoerd aan tafel bereid.........en dit balletje blijft rollen door de 'verslavende' Social Media'.......
Iedere nieuwe 'stroganoffbereider' kan er uit zien als de klokkenluider van de Notre-Dame, maar wees gerust beste gasten, het 'bultje' herbergt een blusdeken want wij gaan wel mee met de tijd en gaan zeer zeker voor veiligheid............. ;-) Goede wijn is gewoon lekker...........mooi hé...................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten