maandag 4 oktober 2010

Wat eet ik?

Ze zeggen wel eens, je bent wat je eet.
Nu ben ik momenteel met een andere tak van sport bezig binnen de horeca: het kunnen aanbieden van complete maaltijden en of componenten van maaltijden binnen een ambachtelijk circuit en dan waait de wind ineens vanuit een andere hoek.
Je houd je dan ineens meer bezig met, kleurstoffen, E-nummers, biologisch, het vaststellen van THT data, etc.

Zijn ambachtelijke processen te controleren als je een toeleverancier bent en wat voor prijskaartje hangt daaraan?
Het antwoord is positief, mits er bedrijfstechnisch grenzen worden gesteld aan productie.
Zo ook wordt Buitenhuys gelanceerd, goede smaak, ambachtelijk en gecontroleerd.

Maar U als consument, kijkt U alleen naar de prijs of kijkt U verder?
Nu heb ik toevallig een reclameblaadje van Dirk naast me liggen en daarin worden Italiaanse maaltijden aangeboden: Macaroni Bolognese, Tagliatelle Carbonara en Spaghetti Bolognese met een gewicht van 450 gram voor € 1,99.
Normaal als U een bordje pasta zou eten bij een Restaurant zou U minimaal een tientje kwijt zijn, maar nu niet, nu voor € 1.99 !!!!!!!!
Mensen dat bestaat toch niet, wordt wakker, een lekkere koelverse Pastamaaltijd voor dit geld?
Weet waarvoor U kiest en lees de verpakking, waar bestaat de maaltijd uit en hoe wordt deze geconserveerd, dit geef je toch niet aan je kinderen.
Dat ik nu Dirk aanhaal is een toevalstreffer, iedere supermarkt biedt dit aan!
Ik ben blij dat wij toch een andere visie hebben betreft produceren, natuurlijk zijn ook wij commercieel, maar dan wel met een gezond geweten!

1 opmerking:

  1. For some reason, I can’t see all of this content, stuff keeps hiding? Are you taking advantage of java?

    cheap nolvadex

    BeantwoordenVerwijderen