zondag 24 oktober 2010

Ups and Downs

Het weer blijft onstuimig op Texel, maar hierdoor verkrijg je wel mooie plaatjes.

Alles zeggend over deze dag, dan weer zon en dan weer regen met als voorbode de regenboog.

In de haven van Oude Schild liggen best veel vissersboten, ik denk dat als je morgen in de haven komt er niets meer ligt, hetzelfde als binnen Urk, vrijdag binnen en maandagochtend weer weg.
Ben wel benieuwd waar deze boten lossen, binnen Urk, Delftzijl of zou Oude Schild zelf een kleine afslag hebben?
Dit zijn de mooiste strandwandelingen, laarzen aan, dik ingepakt en de muts op!
De horeca op Texel heeft het best nog wel druk zo in het najaar, vooral ook door de vakantieperiode die nu natuurlijk gaande is, maar ik wel gehoord dat sommige strandtenten gewoon het gehele jaar ook geopend blijven en dat was enkele jaren geleden nog niet.
Maar ja, wie wil niet na een fikse strandwandeling een grote kom erwtensoep met roggebrood en spek of een goede 'stamppot' of wildschotel. Gewoon geserveerd zonder culinaire allure, gewoon lekker zonder alle poespas.
Zag ook dat de Hanos en de Sligro hier een dependance hebben, bijna naast elkaar, ben ik gelijk benieuwd of ze hier op een eiland hun gehele assortiment voeren en hoe zouden hun versafdelingen zijn en dan vooral de vis, zo vanaf de boot naar een kleine plaatselijke afslag en dan de 'winkel' in?
Reken maar dat hier wat wordt omgezet binnen de horeca, al die toeristen met het 'uitwaai gevoel', die kijken niet naar een tientje meer of minder.
Alhoewel, we zaten op Texel ook wel eens binnen een hotel van allure en hebben toen meegemaakt dat op een vol hotel, wij alleen zaten te dineren binnen het a la carte restaurant van dit hotel, de rest van de gasten gingen voor het menu, wat binnen een andere ruimte werd geserveerd.
Misschien wel een mooi punt van discussie binnen de Misset, zal deze eens plaatsen via Linkedin:
Wat wil de recreant, toerist, wat verwachten zij van de plaatselijke horeca?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten