dinsdag 5 oktober 2010

Gemak dient de mens en de (chef)kok

Dat wij centraal zijn gaan koken voor onze bedrijven en dat meer bedrijven daar profijt van kunnen hebben staat als een paal boven water. Dit geeft 'rust' binnen de satelliet keukens en kwaliteiten worden op deze manier geborgd.
Dat wij een gestructureerd toekomstgericht traject zijn ingeslagen maakt ons alleen maar innovatiever.
Maar wat blijkt, daar waren we al veel langer mee bezig. Vanmiddag tijdens een gesprek met Bakker Professional, over het Vario Cooking Center van Rational kwamen we door toeval bij de 'rijpingskast' voor onder andere vlees, de Alto-shaam. Al jaren maken wij gebruik van deze 'ontstresser'.

Nog steeds blijkt dat dit systeem binnen Nederland zijn intrede niet heeft gedaan en dat vind ik vreemd. Dit soort systemen kunnen keukens 'ontstressen' omdat warme componenten als vlees en vis rustig kunnen rijpen en rusten zonder verder te garen. De warme gerechten liggen al te rijpen voordat de voorgerechten ter tafel zijn gegaan en worden op 'uitvraag' gelijk geserveerd.
Ik hoop dat er demo's zullen plaatsvinden tijdens Horeca EvenTT 2011 te Assen van dit systeem.
Dit is tenminste apparatuur waar een keuken werkelijk iets aan heeft en de gast ook, anders dan Rohners en stikstofbaden. Perfecte garing, zelfs na een ingelaste speech tijdens een te serveren menu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten