donderdag 24 februari 2011

Hollandaisesaus

Deze klassieker is één van mijn favorieten straks als het weer lente is. Wij zijn druk aan het experimenteren om deze saus 'hufterproof' te krijgen, wat wil zeggen dat deze saus tegen een stootje moet kunnen. We willen deze saus bestand maken tegen schiften tijdens grote temperatuurschommelingen zodat ook de consument thuis de saus gemakkelijker kan verbruiken zonder er echt kennis van te hebben. Dit is ons namelijk gevraagd door een bedrijf, die deze botersaus en haar afleidingen wil gaan verkopen..................de ambachtelijke!!

Nu hebben we wel eerder gewerkt met een stabiel gemaakte hollandaisesaus, maar deze versie ging ter sifon en dat is weer een heel andere materie, want dan wordt de saus 'opgeblazen'.

En dat maakt het koken ook interessant, nadenken en doen, net zolang totdat je een goed resultaat verkrijgt. Toch is de wereld der stabilisatoren er niet één waar je dagelijks mee bezig bent.
Wat betreft de basis fonds speelt deze materie gelukkig niet, de fonds bereiden we, koelen ze terug en dan vacumeren voor verder gebruik, niets mis mee...!!


Mocht er iemand een goede tip hebben betreft het stabiliseren van botersauzen , graag............!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten