vrijdag 11 februari 2011

De meest ultieme kookwedstrijd........??

Gisteren eens getwitterd, bestaan er nog koks die black box durven koken. En dan blijkt van wel, de meest moeilijke wedstrijd die gekookt kan worden en tevens de eerlijkste. Oké, zullen we eens gaan dromen, stel dat wij met elkaar de méést belangrijke wedstrijd onder koks invulling mochten geven, dan kiezen wij voor een black-box wedstrijd: Landen, bedrijven en mensen hoeven vanuit deelnemersveld niet te investeren in 'oefenmateriaal' want dat is er niet, enkel de kundigheid van deel te nemen mens is van belang. Dus budgetten om landen en of mensen naar voren te duwen zijn niet meer relevant. We vergeven tien plaatsen binnen de arena aan hun die dit aandurven, onvoorbereid aan een wedstrijd beginnen met voorgezette producten een vier gangen menu bereiden.

De black-box is uiterst zorgvuldig samengesteld met alleen maar de hoogst kwalitatieve producten, geselecteerd door betrouwbaren die hun strepen verdient hebben. De basisfonds, etc. zijn gemaakt binnen een huis met algemeen verkregen respect van welke chef dan ook. (bijvoorbeeld Ducasse)
Dus de box is gevuld met enkel en alleen de beste kwaliteit betreft basisproducten en fonds.

Binnen de box bevindt zich een perkament met de ingrediënten, dit voor deelnemer om hiermee binnen een uur het menu uit samen te stellen. En dan koken, koken en nog eens koken, met dezelfde stekkerapparatuur en op hetzelfde servies en de winnaar dan, is ook daadwerkelijk een winnaar.

Mensen wat zou dit geweldig zijn, dit zou echt nieuw zijn, of zit ik nu echt dromen en begint de koorts mij opnieuw parten te spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten