vrijdag 2 januari 2015

#Lifecooking gaat het doen binnen 2015 samen met een informele bediening, die weet van de hoed en de rand

Life cooking is geheel niet nieuw.... de meeste van der Valken hadden en hebben hun restaurants ingericht met een 'life cooking decor' om de gasten te vermaken binnen het restaurant.... maar het is maar net hoe je de life cooking presenteert....



Een life cooking is niet als een open keuken binnen mijn optiek, het zal een gecontroleerd, informeel optreden moeten zijn waar gasten geïnformeerd worden aangaande gerechten en technieken....er zullen geen 'keukengeheimen' zijn.... en dat is iets waar 'parkrestaurant', regio- restaurant Het Binnenhof zich in heeft verdiept... de keuken heeft op vele markten... bij vele clubs laten zien, wat er allemaal mogelijk is voor grote 'aantallen' gasten maar ook voor het individu.... de keuken heeft gekeken naar wat de gast vraagt... en serveert dit ook....


Aankomende drie dagen gaan we ons opnieuw profileren en zullen we gaan schaven en voortborduren op het begrip... life-cooking..... en weet u.... voor vele 'koks' gaat er dan een nieuwe wereld open.... en ook voor de gasten.... en daar moet je tijd voor vrij maken.... want soms is een 'praatje', een gesprek tussen keuken en gast vele malen belangrijker dan het gepresenteerde bordje....

Aankomende drie dagen gaan interessant worden.... want dan kunnen we gaan schuren en polijsten binnen de praktijk.... 'k denk wel dat we er klaar voor zijn.... ;-)
Denk wel dat de bediening belangrijker is en blijft dan de keukenbrigade voor een horecabedrijf.... dus.... daarin investeren.... (er van uitgaand dat de keuken op orde is) en ach ja de ambiance.... behoord warm te zijn, maar als de bediening serveert met een glimlach en de keuken 'lekkers' maakt, is zij, de ambiance, van ondergeschikte orde, het maakt niet zoveel uit, mits het proper is.... belangrijk is wel dat je lekker kunt zitten op de stoeltjes.....

Smaak wordt ook een groot gegeven... persoonlijke smaken die binnen bedrijven.. hebben gezorgd voor omzet-verhoging moeten worden meegenomen...

Een eenvoudig.. niet culinair voorbeeld.... binnen het dorpje Noordwolde wordt een frikandel geserveerd met een saus...op 'sterrenniveau'..... de gast gaat voor de saus... men rijdt niet om voor de frikandel.... maar wel voor de saus.... iets om over na te denken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten