Weet u nog wel, dat ooit het Haccp ( Hazard Analysises and Critical Points) werd geïntroduceerd... alles werd ineens anders... keukens moesten gaan nadenken.
Er werden formulieren beschikbaar gesteld en koks moesten ter kantoor...
Echter al die regeltjes zijn verzand binnen een woestijn waar geen oase meer te bekennen is... binnen regio's en provinciën... was er geen éénsgezinde controle.... daar waar een takje van trostomaat op de vloer van koelcel bij de één niet uitmaakte kreeg de ander voor dit 'vergrijp' een officiële waarschuwing.... daar waar de paddenstoelen binnen een bedrijf op de houten werkbanken groeiden mocht het bedrijf gewoon doorgaan terwijl bij een ander de deur ter stond gesloten zouden worden......
Wetten zijn inderdaad om nageleefd te worden.... maar het is net als binnen het onderwijs... zo de wind staat waait de pet.... het is een oerwoud verworden.....
Kom nu eens met een eenvoudig en duidelijk beleid, waarvan de horeca op de hoogte is en de controleur ook....
Geef ook cursussen binnen uw groep van controleurs binnen de nvwa, aangaande zelfreflectie, want oei... als diegene een persoonlijk probleem heeft en niet lekker in het velletje zit.... dan gaan ze zoeken met een lampje....
Ik denk dat er veel aan de hand is bij de nvwa..... een overheidsinstantie waarbinnen medewerkers niet meer weten van de hoed en de rand.... raar hè.....
Maar we hebben er wel mee te maken....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten