Vandaag was als een jaarlijkse traditie, even 'koekeloeren' op de Horecava en die bleek een pakhuis te zijn aangaande bezoekers.... het was er druk, echt druk en dat is mooi om te zien, want dit is wel eens anders geweest. 'k ga altijd even met Jol per trein.... omdat binnen deze tijd, met al die culinaire explosies mijn bloed iets dunner wordt en harder gaat stromen, dan kies ik liever voor 'begeleiding'.... Complimenten aan het Gilde der koks... het was anders dan voorheen..
' t was luchtiger, het was ruim.... en de opzet was vernieuwend.... zoals een internationale jury. Acht chefs met naam stonden hier hun nek uit te steken met hun team, binnen een gemoedelijke sfeer en wat er dan ter servies komt.... komt uit het hart. Bas van Kranen won de wedstrijd om de Gouden Koksmuts... en dat is hem gegund.... maar al die mannen die het publiek vermaakten zijn winnaars. Het gaat niet om het winnen... maar om mee te doen, kookwedstrijden zijn en blijven een inspiratiebron voor jong talent....
Nog drie dagen lang worden de culinaire degens gekruist binnen Amsterdam en dan kan de karavaan doorreizen naar Assen, om op elf februari het beurzenseizoen af te sluiten...
Natuurlijk schuiven we altijd even aan bij de stamtafel van onze vrienden Norbert en Carine met hun team van de Culinaire Saisonnier, een goed gevulde tafel met altijd interessante mensen, die soms eerst even 'wat schroom' hebben... maar dan uiteindelijk 'na diverse overpeinzingen' en 'loopjes' even aanschuiven, terwijl dit niet nodig is.... u bent hier als vakgenoot van harte welkom.... neem dat van mij aan....
De horecabeurs Horeca EvenTT begin februari zal de kers op de slagroom moeten zijn ter afsluiting van het beurzenseizoen en laten we daar een feestje bouwen, dat konden we en gaan we weer doen..... tot dan....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten