dinsdag 18 november 2014

De echte #Horeca leren begrijpen...

Veel emoties na het uitreiken van de nieuwe sterren en dat is meer dan begrijpelijk... maar voor sommigen ook niet.. want restaurantje zijn en een bordje serveren moet toch niet zo moeilijk zijn... koken kan iedereen en serveren ook.... denken zij....
'k zag veel emotie bij het Nonnetje te Harderwijk en in Nuenen.... na de uitreikingen van de sterren en dat raakt mij.... want dat is het fundament van een goede keuken....


Echter.... horecakeukens... moeten 'volgens de boekhouders' maar één ding doen... er moet verdient worden... logisch...maar weet wel dat dit, mits u anders wilt zijn dan uw collega's veel creativiteit vraagt van hun die bedienen en van hun die staan te koken....  komt u niet vanuit de horeca dan lijkt dit misschien vreemd..... maar een zakelijk ingerichte ''unieke keuken' bestaat niet.. of u moet een keten willen beginnen.... zoals de Mc Donalds, Burgerking of een Subway, waar totaal geen emotie aan te pas komt.....maar dat zijn ook geen keukens maar productiebedrijven....


Emotie op het podium van een bandenfabrikant.... vind ik geweldig.... want door emotie ben ik ooit gaan koken...'k ben geen sterrenkok.... heb ook niet die ambitie.... maar ik kan dit wel waarderen... 
Soenil Bahadoer op het podium in Maastricht is waarom het gaat bij koks.... en daar moeten ondernemers naar kijken en hun voordeel uit halen.... dat is horeca..

Horeca.... doe je om.... (vul maar eens in)....  maar alleen met emotie.... ;-))


1 opmerking: