maandag 4 augustus 2014

Een klus klaren en onderhouden.... #leerzaam

Er zijn cocks....maar gelukkig ook koks.... net zoals er timmerlui zijn....die lijken op een timmerman.... wel een hamer kunnen vasthouden.... maar geen enkele nagel recht kunnen 'spijkeren'... veel mensen die werken binnen de ambachtelijke bedrijfstakken zijn soms niet echt gestructureerd.... want een ambacht heeft een gedegen basis nodig..... 



De echte timmerman herken je aan zijn kleding en de indeling van de 'timmerkist'... alles is aanwezig en licht geordend... de echte timmerman hoeft niet na te denken die weet waar de hamer ligt en de schroevendraaier...  en dat weet ook zijn hulpje... de echte herken je ook aan hoe hij de werkplek verlaat.... of het is chaos of alles wordt precies weer op plek gelegd na de arbeid.....



De echte timmerman wil structuur aangaande gereedschap en de te gebruiken materialen... hierbij spreek ik uit ervaring.... kijk een recht muurtje metselen, een kozijntje plaatsen... etc... is leuk... maar het gaat erom hoe het gedaan wordt.... gaat het snel, gaat het geordend.... geeft het niet te veel 'rommel'.... daar denkt de echte over na..... 

#leerzaam... denk van wel.... want binnen mijn bedrijfstak lopen veel ''timmerlui' rond die wel graag timmerman' willen worden maar de basis niet begrijpen... Koken is grappig als het lukt.. maar koken is... is geen koken als het hapert binnen de basis.... (naast alle contacten met de leveranciers).... koken kan alleen als er een gedegen basis is en structuur... alles moet klaarliggen... klaar zijn en op de afgesproken plekken liggen. De bestellingen moeten efficient gedaan kunnen worden en er moet rust heersen..... Dat de gasten een goed bordje eten voor zich krijgen is grappig..... maar dat boeit mij niet.... het gaat mij meer om het 'achterland'... gij bent kok of timmerman.... of gij bent cock... of timmer-lui.... De basis....de basis...de basis.... en die begint met structuur...



Sommigen beroepen zich op deze tegeltjes wijsheid.... maar dat boeit mij niet.....gij bent kok of cock.....dat is aan een ieder...
Ik kijk naar karakter... naar 'beroepstenue'... en naar de inrichting van de koelcel... en dan weet ik gelijk hoe de vork in de steel zit.... ongeacht de 'drukte'...
Maar wees gerust..... een kok kan niet zonder een 'met kennis behepte bediening'.... want dan kan er ook chaos ontstaan.... de horeca.... het blijft #leerzaam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten