maandag 25 juni 2012

Nieuw binnen de #horeca....

Vandaag kreeg ik een sms van één van mijn echte vrienden.... want hij denkt eraan om toch maar 'het groene ei'...ook wel genoemd de 'Green Egg' binnen zijn keuken te implementeren.
Natuurlijk is dit 'groene ei' een paar jaar terug met veel bombarie binnengehaald..... maar waar praten we over.....  


Was en is de Green Egg, het ei van Columbus... nee, natuurlijk niet... maar als zogenaamde 'topkoks' deze niet in te bouwen 'apparatuur' introduceren als zijnde... de vondst van de eeuw... ja dan worden deze barbecues natuurlijk veel verkocht. Kijk... wij hebben de mooiste ovens om de producten in te garen.... er zijn de mooiste rookovens te verkrijgen om je producten echt te roken.... en er zijn 'goedkope' barbecues om de gerechten een 'houtskool' aroma mee te geven....er is goed over nagedacht....om dit product te slijten tegen 'prijzen' waar je U... tegen zegt...... maar trap hier niet in.... want we kunnen beter... als je toch wilt meegaan....  



Wil je echt vernieuwend zijn en maakt je een dissonant in de keuken niet uit, dan dan ga je voor kleur... en dat is nieuw..... innovatief.... nog wel in de 'Beta versie'... maar let maar op, dit gaat het worden.... de groene versie voor groenten... de rode versie voor vlees... en de zwarte versie.... om te experimenteren.... ik neem aan dat de blauwe en de gele versie er binnenkort aan zitten te komen... voor vis en voor gevogelte....... 



Alle kleuren binnen de keuken... nog haccp ook en specifiek passend per productgroep.... of spreek ik nu ''waanzin' en kunnen we ook volstaan met een gewone barbecue, een gewone oven en of steamer.... en een eenvoudige rookoven..... Kijk uit.... want niet alles is echt innovatief geweest en is nog..... kijk maar eens naar wat ze tegenwoordig binnen huishoudingen doen met de 'combi-magnetron'.... enkel maar opwarmen en ontdooien en dan bestaan er goedkopere varianten.... die aan het enkelvoudig gebruik voldoen... en een stuk beter en goedkoper zijn.. Het ei van Columbus' bestaat niet... of toch wel...dat is aan U..
Ik ga voor een gebakken eitje.. een gepocheerd eitje.. of een gekookt eitje.. een groen ei gooi ik weg want deze is waarschijnlijk over datum.... ;-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten