maandag 23 mei 2011

De realiteit..........???

Vaak staan wij koks tussen de 'muurtjes' ons eigen 'ding' te doen op een intens gecontroleerde manier...........onze eigen realiteit als maatstaaf of gewoon willen voldoen aan verwachtingen....

Wat is eigenlijk een definitie van reëel en is deze ook hanteerbaar binnen uniforme situaties, of is realiteit niet te definiëren en komt deze alleen maar tot stand door goed na te denken over het geheel...............en dan te handelen aan de hand van een situatie........................
Wat is de realiteit binnen onze maatschappij aangaande koken en kokers... Het worden er steeds minder heb ik het idee, maar ja of dit waar is? Diverse sterrenhuizen gaan op anders, trekken minder gasten en of willen de druk niet meer voelen, lees je wel eens en hoe gaat het dan met de huizen die onder deze 'on..sterfelijken' hun ding doen ......grote brigades zie je haast niet meer..... En met een kleine brigade..........het werk verzetten...van een grote brigade is ook geen optie.

Tijd nemen om na te denken en dan te handelen wordt het grote credo binnen de toekomst... Koken lijkt soms eenvoudig maar om de 'witte raven' te behouden vergt creativiteit in een andere vorm. Om op passend niveau te presteren heb je mensen nodig die dit ambiëren en zijn deze mensen niet meer te verkrijgen dan moet je kijken naar andere oplossingen...kijken naar wat de markt biedt en hierop inspelen, om bepaalde doelen toch te behalen........ en dat wordt steeds moeilijker blijkbaar.

Vele Horeca bedrijven vragen momenteel 'witte raven', maar waar zijn ze ....of moeten we reëel zijn en andere bronnen aanboren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten