donderdag 29 juli 2010

Supermarché

Al eerder heb ik het weleens gehad over supermarkten en het verschil in aanbod van artikelen tussen Nederland en de landen om ons heen.
Ook nu weer sta je er versteld wat er binnen een normale 'super', hier in Frankrijk wordt aangeboden aan versartikelen, ik kan mij hier iets bij voorstellen binnen redelijk grote steden, maar dit blijkt ook normaal te zijn binnen kleine dorpjes. Wij kwamen hierachter toen we onze voorraad moesten aanvullen en terecht kwamen in het plaatsje Montier En Der, een klein dorpje met toch wel drie supermarkten, één hiervan was de supermarché, ongelooflijk wat hier aangeboden wordt, alleen al op het gebied van verse vis. Deze ligt op ladingen ijs te wachten tot ze verkocht wordt, zalm, tong, oesters, zeeduivel, etc.

En dit geldt ook voor de groenten en het vlees, de keuze is hier vele malen groter en er is meer diversiteit.
Er is echter één 'ding' wat de supers niet in hun assortiment voeren tot mijn grote spijt en dat is tabak. Als je je verslaving in stand wilt houden moet je hier niet zijn, maar ben je aangewezen op een lokaal tabakzaakje in zo'n dorpje, gelukkig was er één in Montier en Der.

PS.
Het vangen van een forel is helaas niet gelukt, waarschijnlijk omdat ze geen brood van de Lidl lusten. Om toch forel te kunnen vangen hebben de jongens het volgende idee ten uitvoer gebracht: zij hebben met een net kleine forelletjes gevangen en deze gaan op transport naar Nederland in een fles, daar worden ze vrij gelaten in onze vijver zodat wij over enkele jaren op forel kunnen vissen in de vijver bij ons huis.
Geduld is een schone zaak

Geen opmerkingen:

Een reactie posten