woensdag 14 juli 2010

De gegrilde kip

Vandaag hebben we gegrilde kip gegeten, niet zelf gegrild, maar gehaald.
Deze maaltijdkeuze ontstond ter plaatse, vaak mogen onze kinderen aangeven wat wij gaan eten, maar altijd vers en divers. Onze kinderen zijn namelijk Omnivoor, de moeder is Herbivoor en ik ben Carnivoor, dit veroorzaakt soms moeilijkheden betreft maaltijdkeuzes. Vandaag werd gekozen voor gegrilde kip, waarom?
Wel, de jongste zoon was met zijn moeder mee naar de wekelijkse markt binnen ons dorp en na het bezoek van deze markt liepen zij langs een 'keurslager' en vele keurslagers hebben tegenwoordig een roterende gril buiten staan waarin het pluimvee rustig staat te garen.

Waarom kip, alleen al door de geur als je er langs loopt, mensen en ook kinderen reageren op geuren, deze handige zet van de keurslagers zou je ook kunnen toepassen binnen de horeca.
Wij hebben dit ook al jaren geleden ondervonden met, 'de aan tafel gemaakte stroganoffsaus', als de saus bereid wordt kun je er donder op zeggen dat dat dit gerecht vaker wordt verkocht dezelfde avond.
Maar nu het terras in deze periode:
Tijdstippen om 'geuren' te verspreiden zijn dan van groot belang, belangrijkste tijdstippen zijn tussen 11.00 uur en 12.00 uur en tussen 17.00 uur en 18.00 uur.
Dit zijn tijdstippen dat passanten 'vaak' langskomen voor een kop koffie en of een ander drankje.
Mensen krijgen trek op deze tijdstippen, de biologische klok!
Stel dat je op deze momenten een 'geurend terras hebt' dan ga je verkopen, zet daar ook nog eens een kok neer die het bereidt en voilla je verkoopt volgens mij aan de lopende band.

Wij moeten meer gaan doen met geuren binnen de horeca, geuren verspreiden doet de verkoop vergroten!

Het gegrilde kippetje was heerlijk keurslager!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten