Joris Bijdendijk wil een Franse ervaring opdoen las ik in de Telegraaf...van elf september.... en uiteindelijk is hem dat gelukt. Joris ervaart nu de Franse keuken..... geheel op eigen initiatief....want Joris wil investeren, investeren in zichzelf.... de beste kok worden....
Joris werkt nu al bijna twee jaar voor de gebroeders Pourcel.... en dezen zijn blij met Joris.... Het zou een gemis zijn als Joris restaurant ' Le Jardin des Sens' in Montpellier zou verlaten...
Drie maanden lang heeft hij zich laten 'afsnauwen binnen de keuken van Le Jardin..... en daarna ging het het beter..... Gelukkig maar.... Joris heeft nu enkel nog vijf werkdagen van half acht 's morgens tot één uur 's nachts en de zesde dag hoeft Joris enkel maar te werken vanaf veertien uur tot het eind..... rest nog één dag rust....... en dat zal voldoende zijn.....
Joris werkt zo'n kleine honderd uur per week.... en dat zal gewoon zijn binnen Frankrijk... binnen Nederland... komt dit niet meer voor.... want dit mag helemaal niet..... desalniettemin vind ik het artikel in de Telegraaf.... niet compleet.... want ik neem aan dat Joris, niet te klagen heeft, diverse huizen binnen Frankrijk bezit en een groot wagenpark heeft.....
Gek is dat..... binnen Nederland proberen we de nieuwe generaties tegemoet te komen.... aangaande urenbewaking en pauzes maar binnen Frankrijk is alles bij het 'oude' gebleven..... want Joris heeft geen wagenpark en of huizen bij elkaar verdient... Joris...zal een onderkomen hebben.... en verder...ja verder wat..... een veertig urige werkweek...... ;-)
Van drie sterren naar één.... ging het restaurant.....maar we zitten nog altijd vol zegt Joris.... trots.... maar de broers weten... wel beter...veel beter...
Frankrijk geeft niet meer de toon aan op culinair gebied.... en heeft ook geen 'voorbeeldfunctie' meer...binnen de horeca in Europees verband...... Frankrijk is enkel een vakantieland verworden...... een mooi land... niet meer en niet minder..................
Geen opmerkingen:
Een reactie posten