maandag 24 september 2012

Mijn eerste keer 'kopt' Wim....

Mijn eerste keer kopt Wim Geerling... vakdocent Horeca. Een nieuw blog erbij.... en dat is mooi, nee, dat is goed... Een gedreven vakdocent die ons... 'informeert' vanuit een heel andere basis dan waar wij vaak onze verhalen uit 'putten'....


Zijn eerste verhaal... verhaalt over zijn leerlingen tijd.... en over de 'veranderingen' binnen het heden... en natuurlijk is er hier en daar iets verandert.... er lopen echter nog steeds 'haantjes' rond die ons vak lopen te 'verkloten'....



De horeca blijft namelijk een tak van sport waarbinnen velen zich kunnen 'verhullen'... alszijnde 'grootheid'. Vroeger hadden hun, die 'zichzelf' verheerlijkten vrij spel.... maar tegenwoordig is dit gelukkig enigszins ingekapseld, laten we wel wezen.... ben je 'meer' als je de 'rang' chefkok mag dragen binnen een beroep 'waar iedereen de handjes moet laten wapperen. Gelukkig zijn de tijden gepasseerd waar de 'chef' de belangrijkste persoon binnen de keuken was... al schreeuwend en met de wijsheid in pacht.... horeca ondernemers... hebben hun ogen geopend...en de beste chefs.... zijn hun die teams willen bouwen.... onderricht willen geven (bij leerbedrijven)... en ook sociaal en contactueel hun vaardigheden hebben..... 



We moeten gaan kijken naar het heden..... en het verleden mag geen optie meer zijn. Ons ambacht kunnen we behouden, maar gegoten in een nieuw jasje, voor de komende generaties... waarbij we de ouderwetse basistechnieken moeten beschermen.... maar we moeten wel reĆ«el blijven. De beste 'chef (koks)', maken hun (leerling) koks belangrijk door disciplinair gedrag en met hun sociale gedrag maken ze iedere collega's belangrijk, verder delen ze alles... behalve hun vrouw en hun pincode....

Er is wel iets verandert..... binnen de horeca.... maar nog niet genoeg.... welkom Wim.....
Het blog van Wim Geerling vindt u rechts boven dit blog onder het kopje 'interessante links'..

1 opmerking:

  1. Harry,

    Dank!
    De afwasser van vandaag is de Chef van morgen! Als de afwasser geen waardering krijgt zal hij dat later ook slecht kunnen geven! In de Horeca is ELKE schakel belangrijk!! Mooi stuk van Dhr.Koreman over zijn eerste bezoek bij de Librije!

    BeantwoordenVerwijderen