Eén september.... niet zomaar een dag.... maar een dag van vaak grote hectiek binnen de horeca bedrijven... Op eenendertig augustus lopen namelijk de 'leerlingencontracten' af en worden de keukens voorzien van een nieuwe lichting.... en dat geeft soms 'stress'....
Natuurlijk neemt ieder leerbedrijf binnen de horeca waardig afscheid van de 'oude lichting' voordat de nieuwe lichting haar toe trede doet... want dat is belangrijk.... heel belangrijk... want hierdoor verkrijg je namelijk meer 'aanvragen' van nieuw op te leiden mensen. Maar dit is natuurlijk oud nieuws... want alle bedrijven.... en iedere chef weet dit.... en zo hoort het ook....
..of toch niet..want dan kan ik begrijpen dat er stress momenten kunnen zijn op één september.
Dan mag je blij zijn als de 'nieuwe lichting'..... bij je aanklopt heeft om te komen 'leren'.... en.... wat krijg je dan binnen... alleen maar handjes... of.... je weet het niet.... gewoon maar gokken...
Enfin... de puzzel moet weer kloppen.... echter deze ''stress periode' is te voorkomen... door gewoon reëel te zijn... je kiest op 'karaktereigenschappen' die moeten passen bij het bedrijf... en wij als leermeesters moeten iets mee kunnen geven.... en als dat klopt...... dan, geen stress meer... dan moet de puzzel snel weer kloppen. Een leerling kok komt om iets te leren.... en dat kost tijd..... maar daar kies je als bedrijf voor....het mes behoort te snijden aan twee kanten... en de chef neemt aan.... en neemt afscheid..... zo gaat dat....dat wordt 'rondverteld'.....en als dit niet zo gaat.... dan is er een probleem..... maar dat verneemt u vanzelf.... want de social media... is snel met informatie..... Een kleine moeite.... kan groot uitpakken.. hoe eenvoudig....
Moet u grote moeite hebben om aan 'een nieuwe lichting' te komen.... steek dan de hand eens in eigen boezem..... soms heel verhelderend...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten