dinsdag 3 augustus 2010

De buitenkeuken

Tegenwoordig lees je veel over buitenkeukens, dit zijn vaak verfraaide gasbarbecues die gretig aftrek nemen. Mooie toestellen die het buitenleven moeten updaten.
Maar lees je de referenties over deze toestellen dan hoor je toch vaak geluiden van: roesten, schanieren die het begeven, etc.
Een buitenkeuken binnen mijn optiek is een bouwwerk wat past binnen de tuin en het terras verfraaid. De buitenkeuken moet gebouwd zijn van natuurlijke materialen die onderhoudsvrij zijn. De buitenkeuken zou moeten staan onder een afdak, waar tevens de 'eettafel' en of lounge set staat. Zo'n keuken zou een ingebouwde koelkast, gaskookplaat, barbecue voor houtskool en spoelbak moeten bevatten. De keuken zou gebouwd moeten worden met steen en beton, waarover later eventueel een pleisterlaag kan worden aangebracht. Het keukenblad zou van beton moeten zijn waarop later een 'vorstvrij' tegeltje aangebracht kan worden. Tevens zou het aanrechtblad insparingen moeten hebben die dienen als kruidenbakken, dit ter integratie binnen de tuin, maar ook voor het gemak.
Dan heb je een buitenkeuken en wat kost dit: overredingskracht, energie, geduld, inzicht en inspiratie.

Wij hebben een prieel en dat is goud waard in verband met ons klimaat, maar dit kan een nieuwe uitdaging worden. De ultieme en unieke buitenkeuken die past binnen het plaatje.
Ik ga een buitenkeuken maken en ik trek hier drie jaar vooruit, U ook?

PS.
Het oude paard was geweldig, starten en lopen, heb met de jongste zoon een eind gereden, Giethoorn, Blokzijl en meer van dit soort plaatsjes aangedaan.
In Giethoorn even een kop koffie en colaatje gehaald bij de Rietstulp, bedrijf van ondermeer mijn broer, even bijlullen en dan weer verder.
Waarom gaan wij eigenlijk met vakantie, wat wij dichtbij hebben is ook geweldig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten