maandag 19 december 2016

Laat de kerst maar komen...

Hierbij wens ik iedereen fijne en smakelijke kerstdagen....
Het Binnenhof in Paasloo en eetcafé Giethoorn verwelkomt meer dan duizend gasten en dat is als ik erover nadenk best wel veel..



Drukke brunches voor de boeg, buffetten, gourmets en meer van zulks.... Privé krijgt Jol het nog druk met de familie....want er schuiven zo'n twintig familieleden aan op eerste kerstdag en ik kook dit jaar privé niet meer #Perron29, op drie januari beginnen we het nieuwe jaar met een tafel die speciaal naar de Boeuf Wellington vroeg... geweldig...


 

De  meeste stoeltjes zijn gearriveerd om iets meer comfortabel te kunnen tafelen..de rest volgt eind januari.
Rest nog de #toptweeduizend luisteren, blijven polijsten en plaveien binnen het bedrijf.... en vooral genieten van dienst en 'rust'... #weegschaal...

En altijd blijven nadenken over het item 'leiding geven binnen de horeca' soms door mensen zonder kennis, soms door mensen met kennis, soms door mensen die niet voor zichzelf zorgen, soms door mensen zonder structuur, zodat zij nimmer een voorbeeld kunnen zijn voor de jonge mens die ter dienst gaat en kennis maakt met ons mooie ambacht...
We moeten jonge mensen motiveren en inspireren en leidinggevenden moeten meer aan zelfreflectie gaan doen.... denk ik wel eens, als ik alles zo aanhoor, de jonge mens technieken aanleren kost tijd en energie, maar doe je dit niet dan ligt vaak de fout niet bij wat de jonge gast doet die opgeleid wordt maar bij jezelf. We hebben het allemaal zogenaamd druk, maar drukte is te relativeren door structuur.
Mensen sta soms eens even stil bij alles, kijk eens in de spiegel, denk eens na en verplaats je eens in de mens die opgeleid word.....

Fijne dagen.... 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten