vrijdag 20 november 2015

Raar is dat... binnen de #horeca

Terwijl we allemaal weten dat een puzzel uit stukjes bestaat.... hebben vele bedrijven hier nooit over nagedacht.... gewoon blindvaren op een puzzelstukje... waarbij soms het ene stukje belangrijker was dan het andere.....

Ik werk al een lange tijd binnen de horeca... en het bevreemd mij dat keukens, zelfs nu nog... chefs de bediening alleen maar inschatten als transporteurs... mensjes die de bordjes mochten wegbrengen vanuit de keuken, zonder duimprint...... ter tafel...

'k heb ze zien lopen... chefs met zwaar geborduurde buizen, vol met ornamenten... die enkel de dienst uitmaakten... vreselijk jammer vind ik het dat zulks ook mocht opleiden...

Een bedrijf wil iets.... en daar zijn peilers voor nodig.... en  neem van mij aan... de belangrijksten lopen voor de schermen.... en die moeten inderdaad wel van uit nature.... een jasje aannemen, weten van een paar wijntjes, gastvrij zijn... en er zijn...

De keukens moeten gewoon constant zijn, maar kunnen flexibel worden ingevuld de aankomende jaren....mits u werkt met een chef en een sous.... 

Naast live cooking... is de bediening het meest belangrijk aankomende jaren voor een bedrijf... maar dat weten we allemaal.... of u moet een uitmuntende ambiance hebben....en een keuken die redelijk constant is.... en dat geldt ook voor de toeleveringsbedrijven.... eerlijke afspraken maken...

Koks zijn even hip geweest, maar moeten het stokje nu gaan doorgeven...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten