donderdag 14 november 2013

Even wat opheldering.....

De 'eierhaalverhalen' worden soms te letterlijk genomen.....vernam ik vandaag toen we neerstreken in het mooie dorp..... Dwingeloo.... Laat in de middag hebben we gedaan wat wij eigenlijk elke week doen... we gaan even op pad.....  gewoon even..... en dat noemen wij 'eieren halen'... we weten inmiddels waar we daadwerkelijk de eieren kunnen halen... maar dat is niet spannend..... de navigatie geeft vaak een andere richting en of route aan.....


Even weg, even ontsnappen.... even genieten, even wat eten, even wat inspiratie opdoen, even leeg gaan, gewoon even... of gewoon kritisch even zijn....


Gewoon even een discussie hoe de prijzen binnen de horeca worden bepaalt.... waarom mensen naar bepaalde zaken gaan....wat krijg je op je bord en wat betaal je daarvoor. Wat is bepalend voor de verkoop van een gerecht, waarbij de kwaliteit goed is.....  'niet de inkoop' dat staat vast....
Het zal kunnen zijn de 'hand van de meester' .... maar wat is de 'hand van de meester'... waarom is een aangeboden keuze menu, zoveel goedkoper dan de a la carte gerechten afzonderlijk.... 
Waarom gaat de gast uit eten, om te eten of om in een bepaalde zaak gezien te worden, om het te kunnen ventileren naar, hun die willen horen....

Hoe meer eieren wij gaan halen hoe meer 'ons eigen concept' wordt versterkt.... vanaf volgende week gaat 'de schop erin' en daarna volgt een traject.... en ik weet zeker dat het concept zal werken.... want de insteek is geheel anders.... 'de hand van de meester' zal de prijs der gerechten niet gaan bepalen.... want er zijn geen meesters..... binnen de keuken zullen gewoon koks (chefs) staan.... die de gerechten bereiden, passend binnen het concept... kwaliteit voor een acceptabele prijs.... en de bediening.... zal glimlachen.... 

Soms moet je even de Esc toets durven aanraken.... om even bij te praten.... een utopie...soms niet... 
Dwingeloo is mooi....maar helaas moesten we zonder eieren terugkeren... ;-))
Wel nog even genoten van de zwezerik-bitterballetjes bij Hotel  Wesseling..

2 opmerkingen:

  1. Zoals een tijdje geleden een chef me vertelde.... er komen zoveel freelancers binnen hier, allemaal blabla. Hebben in sterrenzake gewerkt en zo meer.
    Vraag je om iets simpels in elkaar te zetten, dan geven ze niet thuis.
    Raken min of meer in paniek en vragen hoe ze het moeten doen. Hij zei me dat dat de zgn meesters in de keuken waren, totdat ze op hun smoel gingen!
    hiertussen begeef ik me tegenwoordig, en schaam me er soms voor als freelancer bezig te zijn. Als ik iets niet weet vraag ik ernaar, en begin al helemaal niet over sterrenzaken. Ik kook gewoon! Proffesionaliteit in de keuken.
    Meesters hadden we in de gouden eeuw, en nu nog in sommige tehuizen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie reactie.... maar waarom anoniem...??

    BeantwoordenVerwijderen