donderdag 27 juni 2013

Innovatieve proeve van bekwaamheid... #SVH

Eindelijk laat de SVH weer iets van zich horen op het gebied van vernieuwingen.... de laatste proeve van bekwaamheid werd afgenomen op een hoogte van wel tien kilometer en dandenk ik, yes...... wat hoog. Nu meen ik gehoord te hebben dat de kandidaat in kwestie even 'flauw gevallen is', maar gelukkig bleek dit niet ernstig. Ik wil de SVH mijn complimenten doen aangaande deze vernieuwing..... een proeve van bekwaamheid op zulke hoogten.....


Toch kan ik het niet nalaten om even mee te denken, niet dat ik eigenwijs wil zijn of verbeterd, maar gewoon even wat hersenspinsels, misschien kan dit ook wel innovatief zijn:

De proeve van bekwaamheid afnemen binnen of tijdens:
  • een pretpark
  • een onderzeeër (op vier kilometer diepte)
  • een parenclub (tafeltjes voor twee, tafeltje voor vier)
  • een speeltuin
  • de walletjes Amsterdam (in overleg met chef Bertus)
  • de introductie van de Fyra (nog even uitstellen, snel serveren)
  • het carnaval (met verklede kandidaat)
  • het gevangeniswezen (Menno Buch benaderen)
  • de Tweede kamer (gemanipuleerd menu)
  • een ziekenhuis 
  • een instelling 
  • een darkroom (alleen de smaak is belangrijk)
  • een manege (alleen met ezels)
  • de Oscaruitreiking
  • de uitreiking van het Gouden Kalf
Of..... gewoon in een keuken van een opleidingscentra, binnen ons landje bedenk ik mij ineens.... dan zijn de kosten meer te overzien en hoeft ook de beoordelingscommissie niet ver te reizen..... eigenlijk zou dat pas echt innovatief zijn.... 'maar dan kom je aan de 'snoepreisjes' dus laat ik mij maar stil houden... 
Iedereen loopt te bezuinigingen.... maar op de proeve van bekwaamheid wordt 'gelukkig' niet beknibbeld, zou ik toch wel eens willen weten hoe dit alles betaald wordt.... maar dat is aannemelijk raden.... en dan is de objectiviteit verdwenen en de te halen titel een  'commercieel' verhaal geworden..... met snoepreisjes.... voor de commissie...
Mijn complimenten SVH..... wel innovatief.... maar niet meer geloofwaardig..... jammer...


2 opmerkingen:

  1. Ik stel voor dat we de proeve afnemen op de heide! De Chef wordt gedropt moet in korte broek binnen 24 uur een 5 gangen menu zoeken en bereiden. De hulpmiddelen die hij krijgt is een zakmes(wel Zwitsers uiteraard) en een doosje lucifers. Zo hebben we gegarandeerd lokale streekproducten en besparen we ook nog op de inkoop!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leg dit de 'heren en dames' even voor.... innovatie..

    BeantwoordenVerwijderen