dinsdag 17 februari 2015

Leermomenten... #naastonswerk

De hout gestookte oven staat ter plaatse, maar dan zijn we er nog niet.... 




't kacheltje moet haar warmte kwijt en dat gaat grotendeels de ruimte binnen die te verwarmen is maar de afvoer vergeeft ook veel. Nu ben ik voor brandpreventie, maar daar betaal je dan ook als particulier de hoofdprijs voor.... mocht je hout willen stoken


Een bevriende 'kachelbouwer' siersmid raadde mij de volgende oplossing aan, mocht ik de kachel laten branden...



Ik zal de stookplaats binnen de buitenkeuken moeten bekleden met fermacell, waarop een tegel en of steenstrip geplakt kan worden, twintig centimeter onder het plafond zal de enkelwandige rookafvoer moeten overgaan in een dubbelwandig rookkanaal, waarna die minimaal een meter boven het dak zal moeten uitsteken. De fermacell platen mogen niet geschroefd omdat metalen schroeven brand kunnen veroorzaken... dus lijmen...

Ben benieuwd wanneer we de eerste producten kunnen proeven vanuit de hout gestookte oven... dat gaat nog even duren.... maar dat geeft niet... als je geen haast hebt....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten