donderdag 12 februari 2015

#Dozen die je wilt vullen... met inspiratie

Wat betreft het wedstrijd-koken hoor je vaak de term, blackbox, iedere deelnemer krijgt een zwarte doos met ingrediënten die verwerkt dienen te worden binnen de kookwedstrijd. Natuurlijk is dit de eerlijkste kookwedstrijd die je kunt bedenken, waant niemand kan zich voorbereiden. Blackbox koken wordt wel meer gedaan.. dus is niet nieuw... 


Je kunt natuurlijk ook 'out of the box' denken en koken en dan zullen er vernieuwingen kunnen plaatsvinden.... met een heel andere benadering van a la minute kookwedstrijden....

Laten we dit eens 'greybox' koken noemen.... 


De deelnemers aan de kookwedstrijden krijgen gestructureerde geringe informatie... aangaande vulling van de doos....  






De greybox herbergt een slagerij, een poelier, een groenteboer en een visbedrijf... de zouten, pepers, romen, bindmiddelen, etc, staan ter winkel... 

Kan zoiets, natuurlijk....  het moet weloverwogen zijn, maar heeft een 'ingewikkeldheid' aangaande organiseren.... maar ik denk wel dat leveranciers staan te trappelen om de dozen te vullen.... de 'winkel' zal een invulling moeten hebben vanuit een groothandel.... 

Het waren inspirerende en motiverende dagen... de jury zal het aankomende jaar gekleed worden door de Culinaire Saisonnier, met een grijze pantalon hieronder (eigen inbreng) zullen ook de spijkerbroeken verdwijnen....  de doktersjassen zijn straks verdwenen..

Tweeduizend Zestien wordt een interessant jaar...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten