donderdag 19 juni 2014

De mensen binnen de 'spoel' van een restaurant...

Vermakelijk... maar eigenlijk te gek voor woorden. De spoelafdeling binnen een horeca-aangelegenheid is één van de belangrijkste factoren binnen een bedrijf. Hier staan vrouwen en mannen die ervoor zorgen dat dat de gast kan eten van een smetteloos servies... kan prikken met een smetteloos bestek en dat men kan laven vanuit een schoon glaasje....


Eigenlijk zijn de 'afwassers' een essentiële peiler binnen een horecabedrijf.... zij hebben een zeer verantwoordelijke functie.... maar sommigen binnen een horecabedrijf begrijpen dit niet.  



Daar waar sterren bedrijven de 'spoelers' naar de voorgrond brengen (De Librije, De Vlindertuin).... en respect tonen... blijft de 'middelmoot' horeca vaak achter, de afwashulp is de afwashulp... en dat is dat...


Echter, we weten allemaal dat de 'spoelafdeling'  één van de belangrijksten is binnen een horecabedrijf... dus niet kunnen of willen debrasseren.. heeft te maken met met persoonlijk karakter en discipline van de andere afdelingen... \

Zwart-wit gezien zou je afscheid moeten nemen van hun die niet debrasseren... ook al is de 'smoes' ik heb het even druk, of ik doe het zo.... mensen hebben het niet druk, ze maken zich druk binnen situaties... Ik ben voor afscheid nemen..... de ''spoel' verdient respect......

Binnen mijn optiek geldt dit voor iedere horeca-medewerker en of een leidinggevende...een leidinggevende heeft een voorbeeld functie en de afdelingen kijken en kopiëren dat gedrag....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten