Gek is dat ook dit jaar de perikelen weer toe slaan.... als het einde van het jaar nadert... alsof het dan meer geoorloofd was en is, om een 'influenza' te ondergaan... echter dit keer op een ontspannen manier en dan heeft het lichaam blijkbaar meer tijd nodig tot herstel... 'not done'
Geen coquilles, ganzenlever, truffels..... of meer van zulke delicatessen, want daar zouden onze gasten zich niet prettig bij voelen, gewoon het 'eenvoudige, beetje gerookte vis, wat carpaccio'..vers tomatensoepje, kippensoepje... wat hele kalkoenen, varkenshazen, sliptong en wat zalm..... crème brulee....tiramisu en iets ijs........ verse sauzen en mooie mousseline, stoofperen op grootmoederswijze... en dat was het.... en weet je..... dat was voldoende.... meer dan voldoende.... niemand hoefde zich namelijk te bewijzen aangaande 'kookkunsten'... we kookten met elkaar... en voor elkaar...en daar heb ik van genoten......
Wel even plannen natuurlijk zonder bordenwarmers (gewoon op de gietijzerenkachel), salamander (gasbrander) en rational ovens (heteluchtoven).... maar neem van mij aan dat je veel kunt met vier pitten en een oven waar zo'n vijf rekken in passen....
Gewoon lekker koken en plezier beleven..... geen moeilijk gedoe.... maar wel echt.......
Volgend jaar opnieuw..... op dezelfde manier... alleen dan met een ander 'rokersplekje' bij of binnen ons 'restaurant'.... staat zo slordig bij de voordeur hoorde ik..... moet inderdaad maar even gaan vegen..... ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten