donderdag 15 oktober 2015

Er is geen kok en of chef meer te krijgen binnen de horeca...

Weet jij nog iemand.... ik zoek een kok of een chef-kok.... maar... ze zijn er niet meer...


Grappig is dat, er blijken geen koks meer te zijn binnen ons Europa.... maar dat is toch vreemd. Er zijn talloze bedrijven die niet meer aan koks, goede koks kunnen komen... Toch zie ik heel veel goede koks om mij heen..de één leert ervoor..de ander heeft ervoor geleerd en weer een ander is gewoon kok en of later chef...

Allereerst moeten we vroeger verlaten.... het beeld van de 'schreeuwende chef' is voorbij, hij of zij is ter 'inrichting' gegaan om tot zichzelf te komen... dit soort chefs waren toen. (vaak met minderwaardigheidscomplexen) bedroevend indrukwekkend..




Maar kijk eens om u heen en weet wat er tegenwoordig speelt onder de jongeren, destilleer en kijk enkel naar persoonlijkheden en naar de 'drive' . Proef het karakter en kijk naar een balans.... wilt u een chef die kan koken, rekenen, staat voor het bedrijf, alles wil geven voor het bedrijf.
Een chef die uw vrouw verwend, omdat u altijd te druk bent.... wat wilt u....

Tegenwoordig moet je kijken naar mensen, praten met mensen, mensen motiveren, mensen inspireren als bedrijf zijnde...mensen binnenhalen die 'het gevoel van een bedrijf' kunnen verwoorden....

Binnen mijn werkvloer zit weer een grote.... die wil alles weten... houdt van een strakke keuken, structuur wil, wil weten van de inkoop... en nog meer... 't is een kok en het blijft een kok.... een goede kok...
Mocht hij arrogant worden dan sla ik hem neer..... en nee, hij komt niet bij u... nog niet tenminste...
Er lopen genoeg goede mensen rond.... die keukens kunnen dragen.... maar wees bewust... het karakter is belangrijker dan het kunnen.... want dat is vaak een drama en daar hebben we zelf aan meegewerkt.... (toen nog Kenwerk)


Wat willen we nu..... medewerkers die.... kunnen koken...

Moeilijk... we hebben onze verwachtingen... maar de basis is niet meer....









Geen opmerkingen:

Een reactie posten