maandag 26 november 2012

Stel dat.....

Stel dat je een eigen bedrijfje wilt beginnen dan zou ik in eerste instantie niet kijken naar.... ;-)


Ik zou willen weten wat er nodig is om het in de markt te zetten en dan schrik ik.... want de gast steekt toch anders in elkaar dan dat ik verwacht had....

De meest voorkomende ergernissen van gasten binnen de horeca is overal in te zien via ons World wide web en deze is anders dan ik had verwacht:


1. Onvriendelijke bediening
2. Ongevraagd bijschenken van drankjes
3. Onoplettende / ongeïnteresseerde bediening
4. Overlast (bellende gasten en luide muziek)
5. Kraanwater op de rekening zetten of water als bronwater verkopen
6. Krappe tafels
7. Lauw/koud eten
8. Vies bestek/Vieze glazen
9. Lang wachten op eten / tussen de gangen
10. Rekening die niet klopt

Stel dat.. dat dat zou gebeuren... dan zou je dus moeten investeren in ..
  1. een vriendelijke bediening
  2. een bediening die vraagt..
  3. een sociale bediening.... oog heeft voor de gast
  4. een geluidsinstallatie met volumeknop..
  5. bronwater
  6. smallere stoelen
  7. warmhoudlampen
  8. goede afwassers
  9. 'snelle koks'
  10. accurate bediening
Stel dat.... dan zijn we er nog niet......

Dan komt de grootste investering...... het 'loden geraamte' van het gebouw.... waardoor er rust gaat heersen. Dit is een must omdat de mens van tegenwoordig te 'overmoedig' is verworden in het gebruik van de social media, het gesprek aan tafel is niet meer.... het gesprek aan tafel is verworden tot een werelds gesprek..... de beleving wordt getweet en de rest wordt 'gefacebookt'...met foto..

Het 'loden geraamte' binnen het gebouw zal de prijs gaan bepalen van de gerechten.... u kunt rustig genieten van het eten zonder 'alle digitale interrupties'... of... wordt het 'loden geraamte' dan een ergernis binnen de top tien..2014.. Misschien zal het ook beter zijn want de gemiddelde gast nu... wil wel erg graag klagen.. De opkomst van email vroeger heeft de drempel verlaagt.... aangaande klagers'... 

Stel dat je gewoon alleen maar kunt genieten binnen de 'muren' van een horecabedrijf en geen contact met buiten kunt maken, wat dan.......ik denk dat er dan een nieuwe ziekte zit aan te komen....
Digitale Claustrofobie en weet u... ik neem vast een aandeel in  de 'medicatie', het beoefenen van 'Digitale Agorafobie'  ......een therapie die ze aan het ontwikkelen zijn....

Een bedrijf beginnen.... kan maar stel dat.... ;-)))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten