dinsdag 16 januari 2018

Ter tafel bij een restaurant #ikwilaandacht

De horeca is een bedrijfstak waar mensen, gasten graag aanschuiven, gezellig, goed eten, even verwend worden is een uitgangspunt. Maar, tegenwoordig blijkt de bedrijfstak een voorbeeld-functie te hebben, glutenvrij, minder suiker, minder zout, meer groenten... alles wordt er aan gedaan om mensen binnen te krijgen die trends volgen....


En dan denk ik, waarom.... een horeca-establishment heeft als doel om gasten te verwennen, niet om ze op te voeden. Stel ik wil 'gezonder leven'... dan heeft dat impact binnen een privé situatie. Misschien koken met minder zout, minder suiker, eet veel groenten, minder vlees, minder vis en probeer gluten te vermijden als je dat wilt. Dat zou je kunnen doen, maar wat heeft de horeca hier mee van doen, u eet toch niet zeven dagen per week binnen een horeca-bedrijf, of gaat u per week vijf dagen uit eten en kookt u twee dagen thuis.

Nu heb ik respect voor iedere allergie waarvan mensen echt last hebben, maar ik weet dat het een mode verschijnsel is geworden en dan nog al die diëten..

Als mensen zo met suikers, zouten, gluten en al het andere bezig zijn, dan moeten ze dat vooral doen binnen hun thuis-situatie en als ze dan uit eten gaan, dan kunnen ze genieten van het geserveerde eten.

Minder zout, minder suiker, minder vlees, minder vis, meer groenten, minder gluten, etc.... doe dat vooral THUIS, dat heet dagelijkse opvoeding .... en dan is uit eten gaan weer een feestje.. zoals het hoort...

Of u moet binnen een horeca-bedrijf willen ''geilen'' op persoonlijke aandacht.... dat kan...

#ikwilaandachtalsgast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten