dinsdag 24 januari 2017

Wij hebben er zin in #EvenTTCulinair


Het lustrum dit jaar, alweer voor de tiende keer gaat het gebeuren in Assen, dertien, veertien en vijftien februari staat er opnieuw een volledige kookarena binnen de TT Hal in Assen en zullen de degens gekruist worden op een altijd zeer sportieve manier. Binnen alle a la minute wedstrijden verdeeld over drie dagen zijn de plaatsen vergeven en zijn er reserve-lijsten en dat is wel eens anders geweest.... de vakgenoten hebben er zin in en dat hebben wij ook..... het wordt een culinair feestje... zie ook de website


Maar ook de koude klassen raken goed gevuld en dat vind ik persoonlijk heerlijk want hoe mooi is het voor vele jonge vakgenoten om voor het eerst eens kennis te maken met culinaire wedstrijden door mee te doen aan de koude klassen, je bedenkt iets, je hoort aan binnen het bedrijf en presenteert je gerecht op de beurs. Je steekt enigszins gecontroleerd, je hoofd even boven het maaiveld uit en neem van mij aan, dat is goed, zo nu en dan even je kop laten zien, dat is waar EvenTT Culinair ook voor staat, de kraamkamer van nieuwe talenten en mooier is er niet. Prijzen zijn leuk, maar meedoen is belangrijker, je ontmoet collega's, leveranciers, etc, dus je bouwt je eigen netwerk uit..... maar vooral, het is meer dan gezellig...ook voor toekomstig vakgenoten...

Ps.
Persoonlijk vind ik wel dat ook de meest gevestigde leveranciers binnen de horeca nimmer mogen rusten op hun lauweren, de meest gelauwerde horecaleveranciers binnen mijn generatie staan als een blok, maar dat komt mede door de verhalen en gezichten die ik erbij heb...u moet ook de aankomende generatie blijven inspireren en motiveren.... dat kunnen de chefs binnen hun bedrijven niet... want dat is een persoonlijke kwestie..voor hun die misschien ooit chef worden... dat is een zaak van vertrouwen....

Tot over een paar weken... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten