dinsdag 4 oktober 2016

Lijdinggevenden, accccounttmanagers, coachh... #Titels

Sorry voor mijn schrijf fouten hierboven, maar ik wordt zo moe van al die termen die er tegenwoordig gebruikt worden. Onze maatschappij is dusdanig verandert, betreft persoonlijke aanzien en daarom zijn er toentertijd nieuwe namen bedacht voor functies.Nu kan ik een opsomming gaan maken, maar dat gaan we niet doen, wel een paar voorbeelden.


  1. de vertegenwoordiger werd een accountmanager 
  2. de chef-kok werd werd een entertainer
  3. de leraar werd een begeleider
  4. de begeleider werd een coach
We gaan alleen nog maar voor bedachte titels.
Vroeger was niet alles beter, maar wel meer duidelijk, een leidinggevende had specifieke kennis opgedaan en was controlerend binnen een bedrijf aangaande deze specifieke tak van sport, een vertegenwoordiger verkocht het bedrijf waar hij of zij voor werkte, de leraar leidde leerlingen op, specifieke kennis.... de chef-kok bracht kennis over aan zijn of haar leerlingen....

Tegenwoordig wordt ik misselijk van het woord leidinggevenden, want waar zijn ze, waar zijn die mensen met 'know how',... waar zijn ze, worden ze nog wel afgeleverd vanuit de opleidingen, waar zijn de vertegenwoordigers die met emotie verkopen, soms kom je er één tegen, maar dat komt niet vaak voor.

Tegenwoordig draagt een ieder een titel, wil belangrijk zijn binnen de huiselijke verjaardag, maar heeft u echt verstand van uw tak van sport, of is het alleen dun ijs.

Vaak dun ijs.... en binnen de wereld van onnozelen vind ik dat gevaarlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten