donderdag 28 maart 2013

Vallende sterren, ook bij een blaauwe hemel..

Eindelijk gebeurd er weer eens iets binnen ons 'koude' kikker landje, we worden momenteel geraakt door 'vallende sterren'... en dat blijft een raar fenomeen. Volgens de fabeltjes mag je een wens doen.... als je dit fenomeen ziet gebeuren... we hebben het al een paar keer mee mogen maken.. en ik denk dat het meer gaat gebeuren....


Let wel op..want ook al is de lucht 'Blaauw' dan ook kunnen er sterren vallen en dat is vreemd, binnen de horeca blijken er 'topkoks' te zijn die hebben gekookt om een ster en of sterren te kunnen bezitten.... en plotsklaps....willen ze dit niet meer, ze willen weer gaan koken, ze willen weer gaan voor het 'oergevoel'. Dit is natuurlijk gelul in de 'ruimte'....de sterrenparade blijkt waarschijnlijk te duur, de drempel te hoog dus dan maar goedkoper en dus betaalbaar....voor het 'volk' en dan vraag ik mij af, waarom wordt dit niet gewoon eerlijk verkondigt. Sterrenchefs lopen bij de dwdd... een verhaal af te steken wat doet rieken naar een 'penopauze' en vergrijpen zich aan een al beproefd concept binnen een restaurant, het moet gezellig zijn, iets meer dan een tientje per gang en de gast moet zonder te reserveren kunnen aanschuiven.
Volgens mij is de 'bron' van dit ongeveer gelijkende concept, Michel Lambermon, en dat is al lang geleden.....dus aan een herinvoering van dit concept hangt niets nieuws... of toch wel...

Is het een goed doordachte marketingstunt... van een chef die in de penopauze is geraakt en niet meer helder kan denken..... de Lekker stelde al niets meer voor.... waarschijnlijk nu straks ook de Michelin gids niet meer.... en wat is dan de drive van een 'topkok' dan nog.... werken voor alle doelgroepen...... werken voor Miele Nederland..... of gewoon lekker koken.... en laten ze alle wensen in vervulling gaan.....of bestaan er geen top-koks maar alleen koks, de één zakelijk iets slimmer dan de ander.... en als dat zo is, dan moet de 'slimmerik' die de sterren laat vallen,  Michelin wel even bedanken.... en eerlijk uitleg geven aan de clientèle...over het waarom...
Veel gelul in de 'ruimte' en veel vallende sterren.... horeca Nederland gaat nieuw...??

1 opmerking:

  1. Als je echt kijkt naar smaak, maar ook naar gezondheid, goede verteerbaarheid en prijs kwaliteit dan zit vrijwel elk "sterren" restaurant - onder het bizarre juk van Michelin -- gewoon goed fout.Geen wonder dat dat knaagt... en bij wie het niet knaagt die heeft nog nooit gedaan aan zelfreflectie en onderzoek naar het juiste gebruik van voedsel.

    BeantwoordenVerwijderen