woensdag 19 april 2017

Het pastasyndroom... in een doosje

Al weken rijd ik rond met een doos in de auto waarin een pastamachine zit en twee soorten meel. Nu kunt u denken dat ik niet helemaal spoor, maar wees gerust, dit heeft een overdachte reden. Ik wil namelijke de beste pasta kunnen maken voor een gerecht in de maand mei binnen mijn buitenkeuken. Aanstichter van dit alles is Massimo Bottura... die een oude dame tot pasta madame maakte en waar al zijn koks kennis van moesten nemen... Massimo maakte van een algemeen goed, iets specifieks... onderbouwd door een 'moeder der deeg' en dat maakte grote indruk op mij als kok... als een leerling probeer ik de juiste percentages van de verschillende soorten te verwerken tot het beste...


Pasta is binnen Italie algemeen goed, laat staan binnen de andere landen... maar er komt veel bij kijken om de juiste pasta te verkrijgen.... zag ik bij Massimo... en zijn leermoeder...

Nu wilde ik een gerecht binnen het menu van de maand mei, met een Yessss gevoel en dat ontstaat dan.....ik wilde iets met kalfsstaart en pasta....

  • madeira
  • ganzenlever
  • pasta
  • kalfstaart
  • cantharellen
  • selderij en lavas 

Niet zo interessant misschien, maar voor mij wel, ik heb deze doos in de auto staan, omdat ik dan overal waar ik ben een deeg kan bereiden, totdat ik het beste voor mij onder controle heb, sorry Jol het doosje moet even blijven staan, want ik ben er nog niet over uit. De informatie op internet.... is niet echt authentiek....

Volgende week haal ik het doosje uit de auto... Jol..... :-))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten