woensdag 13 juli 2011

Waar betaald de gast binnen een restaurant eigenlijk voor.....

Je wordt toch niet niet goed momenteel door al die negatieve berichten in de kranten en via alle andere media. De recessie blijkt nog lang niet voorbij en zelfs de euro blijkt niet meer veilig. We worden enkele en alleen nog overspoeld met negatieve 'shit' en weet u, ik houd niet van negatief


Ik probeer zelf altijd het meest positieve uit het leven te halen en bij mij is glas altijd 'halfvol', nimmer half leeg, maar laten we eens wat reëler worden met elkaar. Hebben wij deze 'shit' over onszelf afgeroepen? Voor een groot gedeelte wel, want wat is tegenwoordig nog 'goed' en wat is 'niet goed'. Naar mijn idee, zijn we een weg ingeslagen, die niet 'doodlopend' is maar wel enkelen grote drempels vertoont. De huidige mens kan moeilijk overweg met 'verwachtingspatronen' want deze blijken vaak niet doordacht binnen onze te snelle wereld en dan verkrijg je apart gedrag, burn outs en vergelijkbare consequenties.... to mutch to handle..
    

En zo gaat het ook binnen de horeca, er wordt te veel gekeken naar wat de 'buurman' doet en dat is een cruciale fout, want de buurman is uniek en dat ben jezelf ook, alleen je moet nooit de buurman proberen na te doen, wij binnen de horeca moeten 'gewoon' ons eigen ding 'opnieuw' doen. Kijken bij anderen is leuk en zeker inspirerend, motiverend, maar mag nimmer geïmplementeerd worden als alle andere condities ook niet hetzelfde zijn. Een adria proberen na te apen is nimmer mogelijk, want dan zou de personele keuken bezetting ook aangepast moeten naar laten we zeggen twintig koks en natuurlijk zou dat kunnen maar dan vraag ik mij af 'waar betaald de restaurant gast nu eigenlijk voor'.... Enkel en alleen voor het personeel dat er nodig is om deze tovenarij te kunnen laten gebeuren. Dus stoppen met kijken naar de buurman en alle digitale shit die nu voor handen is en conclusies gaan trekken. 


Back to basic koken binnen een privésituatie is niet de 'basic koken app' voor de Iphone downloaden, nee, back to basic is willen, kunnen koken en wat betreft de horeca, er zijn er maar weinigen die dit durven, maar wees reëel, de gast verdient dan ook 'back to basic' en dat blijkt een drempel, voor onze ego's....... Want gewoon goed koken zonder fratsen met een gastvrije bediening kon niet meer, nee, enkel en alleen maar entertainment op het bord om te verbazen, mensen, ik ben deze 'luchtfietserij' meer dan zat, back to basic met goede kwaliteiten tegen aannemelijke prijzen. En weet u wat, alle 'op lucht gebouwde' garnituren 'ter dish' krijgt u er gratis bij..... Ik ben het verdomme echt zat, de komende generatie koks vergallen met al die 'luchtfietserij', niet meer kijken naar de 'buurman' mensen, gewoon doen en gaan met eigen normen en waarden, dus ook op het bord..... ;-)


Hè, nu eindelijk tijd voor een Bavaria...... geen illusies meer.....gewoon doen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten