Vanavond las ik een artikel op de site van Horeca Entree, wat ging over kookstudio's en natuurlijk heeft dit mijn interesse, want ook wij koken al vele jaren met 'groepen' mensen. Het artikel was gepubliceerd door Van pronzen & Partners en had de titel: 'De kookstudio in beeld binnen 2011. Ach ja, kookstudio's, er zijn er dertien in een dozijn en natuurlijke is het een leuke nevenactiviteit voor de bedrijven, maar wat beogen al deze kookstudio's, spelen zij in op de vele kookprogramma's, zijn zij reëel informatief of is het enkel en alleen maar een extraatje......
Na al die jaren dat wij ervaring hebben opgedaan aangaande het koken met 'gasten' hebben wij een tijd terug 'ons' plan getrokken, waarbij het keyword, 'verkrijgbaarheid' is voor particulieren. En dat gaat van het mes, waarmee gesneden wordt, als wel de zeeduivel die bereidt gaat worden, alles waar wij mee koken, op koken, moet aan te schaffen zijn door onze deelnemers.
Dit past precies binnen onze filosofie aangaande de gastronomie. Onze kookstudio loopt goed, maar het liefst zou ik de deelnemers een 'ei' willen leren bakken, een aardappel wllen laten koken, want mensen laten we reëel blijven, kookstudio's zijn leuk, maar alleen als de 'onderwijzer' een ei kan bakken............. en helaas, hier schort het nog weleens aan...
De messen waar we de gasten mee laten snijden zijn bijvoorbeeld van Wüsthof, voor mij het enige merk wat telt, dus ook via ons te verkrijgen, maar deze zijn al zo vaak gebruikt dat ze binnenkort eens degelijk geslepen moeten worden en ik ken er maar één die dit kan.....Henk, de koffie staat klaar in Dwingeloo ;-) En natuurlijk hebben we de Culiboetiek van de Culinaire Saisonnier staan binnen de bedrijven, dus ook, een stuk gereedschap als de 'tournetout', een goede thermometer zijn binnen 'particulier' bereik........U wilt het visje wat u heeft bereidt ook thuis bereiden, ook geen probleem meer, eetvis.nl komt naar u toe......en zo gaan wij verder, niet alleen, maar met onze vrienden, waar wij voor in staan en die bij ons passen.....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten