dinsdag 10 mei 2011

Gezonde kindermenu's binnen de horeca

Kinderen moeten gezonder kunnen eten binnen de horeca las ik op internet en daar ben ik het roerend mee eens. Ik ben het er mee eens dat de menu's voor kinderen, naast het 'vertrouwde' aanbod, ook keuzes moeten bevatten die het stempel goede voeding moeten kunnen dragen..

Maar je moet de horeca niet als leerschool willen maken om het probleem op te lossen van al die 'kleine dikkertjes' die er nu rondlopen. Deze taak is namelijk weggelegd voor de ouders en de kantines binnen het voorgezet onderwijs. Binnen de horeca willen wij namelijk mensen verwennen, zo ook de kinderen en als de kinderen alleen kunnen kiezen uit gezonde voeding binnen de bedrijven dan kan dit averechts gaan werken. Echter, als de kinderen dit gewend zijn van huis uit dan is er geen probleem, maar krijgen ze thuis ook nooit een gekookte aardappel, verse groente, etc. dan is er wel een probleem en komt zo'n gezin waarschijnlijk niet meer terug.

Kinderen laten kunnen kiezen tussen gezond en minder gezond is de juiste optie en wat zij dan kiezen ligt voor honderd procent aan wat de ouders dagelijks thuis 'serveren'........ ;-) Dat er een ruimere en gezonde keuze op de kindermenu's moet staan begrijp ik (hebben wij ook) maar wat de kinderen zullen gaan kiezen..?? Uit eten gaan behoort een feestje te zijn, want dat doe je niet dagelijks dus een bordje friet.....maakt dan niet uit, want thuis krijg je dit niet............!!!!!!!!!!!!

Conclusie: Aangeraden wordt dat kinderen thuis, 80 gram aan vlees, vis of vervanger, 150 gram aan verse groente en 150 gram aan aardappelen of een ander zetmeelhoudend product krijgen, dit weten alle moderne ouders en zijn hier ook mee bezig, dus de horeca kan gewoon het bordje friet serveren want dit krijgen kinderen sporadisch te eten..............hoe eenvoudig soms........;-)
En als dit niet het geval is dan moeten we onze Spaanse vriend inschakelen om ook voor de kinderen gerechten te ontwikkelen die niet zijn wat ze zijn, je denkt dat je een frikandel eet maar deze is gemaakt van spruitjes, je denkt dat je gefrituurde friet eet maar het blijken knolletjes te zijn!!
Of zit ik er helemaal naast en is dit de omgekeerde de realiteit.................... :-((

Geen opmerkingen:

Een reactie posten