maandag 16 mei 2011

De dameskookclub....op de ambachtelijke toer..

Vandaag hadden we een sessie die, die anders moest zijn 'als anders'. En de hoofdmoot moest uit vleesgerechten bestaan, de kookclub die dit had aangegeven was al eerder geweest en toen vormden diverse visbereidingen het hoofdbestanddeel. het bleek een interessante sessie te worden waarbij allerlei 'oude technieken' de revue passeerden en dit werd als zeer interessant ervaren. De 'ervaren' dames hebben vanavond onder andere mooie galantines van kwartel gemaakt, een pittige 'steak tartare', terrines, mayonaise, panna cotta, de meest zachte mousseline, hollandaisesaus mèt gastrique, ze hebben leren blancheren, modeleren, farceren, naperen, tourneren, marineren, chemiseren, tutoyeren en relativeren......en dat is koken...........













We hebben een goede sessie gehad en de dames hebben zich goed vermaakt, nu alleen nog de 'houten' snijplanken weer introduceren, want die horen bij dit soort ambachtelijke sessies en dan zijn we terug, terug naar de basis........geweldig..... en als dit niet meer kan, dan alleen de witte kunstof snijplanken, want die zijn voor universeel gebruik, hoeven we al die kleuren van de diverse snijplanken ook niet meer uit te leggen en zijn we iets flexibeler.... :-)
En de plaatjes hierboven zijn mijn ding, vlak voor het 'gebeuren' staat alles strak en dat vind ik ook altijd kicken binnen een keuken, maar ook vlak voor de aanvang van een kooksessie.........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten