Ik ving vandaag wat 'rare berichten op via Twitter die gingen om een 'stukje' in de Telegraaf en digitaal werden aangehaald in de Nieuwsbrief van magazine Horeca Noord. Het gewraakte 'stukje' blijkt te gaan over de leerlingen, opleidingsinstituten en bedrijven binnen Nederland aangaande de horecasector... Er wordt niet meer opgeleid binnen Nederland dat ben ik eens met aangever artikel...maar het zijn niet enkel de instituten die hier debet aan zijn, ook bedrijven en leermeesters moeten de hand in eigen boezem steken en vooral ook 'sterrenrestaurants.......
Het artikel laat ik hieronder inzien met de link, maar ik maak mij zorgen doordat 'geintervieuwde' persoon te veel gelooft in eigen 'ego' en dit 'ego' is niet gestoeld op enig fundament. Vossius was wanhopig en Cote du Nord heeft ook gefaald, dus naar mijn bescheiden mening moet je dan gewoon je mond houden, kunnen koken geeft dus geen garantie voor een 'geslaagde business ', koks staan in keukens om te koken en om een bedrijf mede draaiende te houden. en dat 'mede' is fundamenteel voor een bedrijf en dat begrijpt aangever niet. Alleen maar 'top willen koken' is grappig, maar dat was vroeger en toen maakte het geen kloten uit wat het allemaal koste, maar dat was toen, tijden zijn veranderd en velen zijn meegegaan, maar sommigen niet en deze kunnen het best gewoon achter de geraniums gaan zitten en hun snavel houden.......
Als je denkt dat er alleen nog maar wordt opgeleid binnen 'sterrenzaken' dat sla je totaal de plank mis en deze gedachten kunnen komen door een lichte vorm van ' ego-demensie', ik weet waar ik over spreek, sommige 'sterrenchefs' kunnen zelf niet eens een zeebaars fileren, sommige 'sterrenchefs' laten binnen bedrijven, een niveau vier leerlingen alleen kruiden plukken. Sommigen blijven leven in het verleden, maar hebben totaal geen verbintenis met het heden. De leraar die mij hierover berichte was kwaad en teleurgesteld we hebben allebei geen 'ster', maar dat hoeft ook niet, wij kunnen gelukkig 'opleiden zonder'..en zo zijn er velen, in de breedste zin en voor u als aangever, een bos geraniums, een plantje wat bij u past, ook met een egocentrisch willetje, dus niet te veel voeding geven............want anders............ ;-) Ben benieuwd, L'Europe......een 'sterretje' koken, zonder op de centen te letten, gevaarlijk....
Het artikel......maar vanwaar de arrogantie als jezelf geen bedrijf staande kunt houden ;-) Kees Helder, Jonnie Boer en Sergio Hermans kookten drie sterren, deze koks zijn toonaangevend, dus ik begrijp niets van uw filosofie en maatstaven, hun hoor je nooit aangaande deze materie..........We zijn allemaal koks met elkaar, de één wat beter als de ander, maar we zijn kok, niet méér en niet minder :-)
Misschien binnenkort nog wel eens rolletje in Goede tijden, slechte tijden'...vast wel....samen met Julius..
Bon!!!
BeantwoordenVerwijderendiep respect meneer Bult
BeantwoordenVerwijderen